More

  PROGNOZA METEO: Ploi in toata tara si temperaturi scazute in weekend

  Array

  Sfarsitul de saptamana aduce o racire temporara a vremii, maximele termice invartindu-se in jurul valorii de 13 grade, insa luna aprilie va debuta cu vreme mai calda decat in mod normal.
  Vineri, norii acopera cerul in aproape toata tara si aduc ploi pe arii extinse. Practic doar in nord-vest sunt innorari temporare si sansele de ploaie mai reduse. In majoritatea regiunilor vor predomina aversele, izolat e posibil sa fie insotite de fulgere si tunete, iar in sud si in Carpatii Meridionali se pot aduna local peste 10, 15 de apa pe mp. In zonele montane aflate la altitudini mari precipitatiile vor fi si sub lapovita si ninsoare. Vantul e ceva mai turbulent la munte si local si in celelalte regiuni. Temperaturile maxime scad cu cateva grade in sud si in centru si la nivelului intregii tari asteptam valori de la 11 grade in zonele deluroase din sud-vestul tarii pana la 19 grade in Maramures.
  In Iasi, vineri, cerul va fi predominant noros, spre dupa-amiaza fiind sanse de ploaie.Temperatura maxima va fi de 16 grade, in timp ce minima se va situa in jurul valorii de 3 grade.

  Sambata putem vorbi deja despre o vreme ameliorata semnificativ sub aspectul precipitatiilor. Norii sunt tot mai rari, soarele tot mai insistent si putem vorbi despre innorari mai consistente si ploi slabe pe arii restranse doar in sud-vest si la munte. Vantul sufla cu ceva intensificari in est si in sud si doar izolat in celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8,9 grade pe litoral si in nordul Moldovei si 18 grade in Oltenia, in Banat si in Transilvania.
  Ziua de sambata vine cu vreme mai buna decat vineri. Cerul devine variabil, soarele e tot mai darnic indeosebi dupa-amiaza, iar maximele se opresc la 14, 15 grade, o idee inca sub media multianuala a datei din calendar.

  In Iasi, sambata, vreme se raceste simtitor. Astfel, desi cerul va fi senin, maxima va atinge 11 grade Celsius, in timp ce minima va fi de un grad.

  Ziua de duminica incepe cu temperaturi sub pragul inghetului si izolat bruma in nord, in centru si in est, in timp ce in vest sunt conditii de ceata. Presiunea atmosferica mai ridicata ne asigura insa peste zi o vreme in general frumoasa, cu cerul mai mult senin in aproape toata tara. Doar la inceputul zilei mai sunt ceva nori in sud-vest. Vantul nu sufla agitat in nicio regiune, iar maximele termice pleaca de la 9, 10 grade pe litoral si ajung la 20 grade in Banat.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI