More

  PROGNOZA METEO pentru sfârşitul săptămânii. Cum va fi vremea la mare şi la munte, în primele zile ale minivacanţei de Sfânta Maria

  Array

  Vremea va fi caniculară şi disconfortul termic accentuat în majoritatea zonelor de câmpie şi de podiş, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în regiunile vestice, sud-vestice şi local în restul teritoriului, informează ANM.

  Sâmbătă

  ÎN ŢARĂ

  Deşi valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua anterioară în vest şi nord-vest, vremea va fi caniculară în sudul şi local în centrul şi estul ţării, iar disconfortul termic se va menţine accentuat în majoritatea regiunilor. Începând din orele după-amiezii instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Banat, Crişana, local în Maramureş, vestul Transilvaniei şi Oltenia, precum şi în zonele montane aferente, unde vor fi înnorări, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil spre mai mult senin. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 38 de grade, iar cele minime între 14 şi 24 de grade, mai scăzute în depresiuni.

  LA MULTE

  Vremea se va menţine caldă. Cerul va fi variabil, mai mult senin, însă începând din orele după-amiezii şi în cursul serii instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Carpaţii Occidentali şi în masivele din Carpaţii Meridionali aferente jumătăţii de vest a ţării, unde vor fi înnorări, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi grindină. Regimul termic nu va înregistra variaţii semnificative.

  LA MARE

  Vremea se va menţine călduroasă, iar disconfortul termic va fi mai ridicat în orele amiezii, astfel că indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul valorii de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 31 de grade, iar cele minime între 21 şi 24 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.
  Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 26 şi 28 de grade.

  Duminică

  LA MUNTE

  Valorile termice vor înregistra o scădere, iar vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi pe arii relativ extinse se vor semnala averse, descărcări electrice şi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

  LA MARE

  Valorile termice vor caracteriza în continuare o vremea călduroasă, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 29 şi 32 de grade şi minime între 21 şi 24 de grade. Disconfortul termic se va menţine ridicat în orele amiezii, când indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară şi noaptea, când trecător vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare în timpul nopţii, cu rafale de peste 50 km/h.
  Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 26 şi 28 de grade.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren. //

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet