More

  Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni. Când vor veni temperaturile de vară

  Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, prognoza pentru următoarele patru săptămâni, valabilă până pe 22 iunie. Astfel, ultima săptămână din luna mai și prima din iunie sunt caracterizate de temperaturi mai scăzute decât media perioadei, iar temperaturile de vară vor începe din data de 8 iunie.

  Săptămâna 25.05.2020 – 01.06.2020

  Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări. Săptămâna 25.05.2020 – 01.06.2

  Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Excepție vor face regiunile nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi local deficitare.

  Săptămâna 01.06.2020 – 08.06.2020

  Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

  Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

  Săptămâna 08.06.2020 – 15.06.2020

  Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

  Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general excedentar, mai ales în regiunile nordice, centrale și sudice. În extremitatea de vest și local în regiunile estice, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

  Săptămâna 15.06.2020 – 22.06.2020

  Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

  Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

  Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016, precizează Administrația Națională de Meteorologie.

  Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, mai transmite ANM.

  sursa digi24

  Ce părere ai?

  Related Articles

  DRPCIV pune la dispoziția celor interesați un model oficial de contract de vânzare-cumpărare auto

  La schimbarea proprietarului unei mașini, pe lângă bunul propriu-zis, cumpărătorii trebuie să primească de la vânzătorul acesteia o serie de documente, printre care și...

  În ce ţări din Europa au românii restricţii de călătorie. Zece state europene nu primesc deloc români

  România a anunţat, luni, noua listă a statelor din care se poate veni fără a intra în carantină. Dar tot luni a fost actualizată...

  Data alegerilor locale, „batuta in cuie” miercuri. Proiectul de lege este dezbatut in Camera Deputatilor, care este for decizional

  Camera Deputatilor dezbate, miercuri, in calitate de for decizional, proiectul de lege pentru stabilirea datei alegerilor locale in 27 septembrie. Legea a trecut marti...

  Opinii