4.2 C
Paşcani
joi, decembrie 2, 2021

Prognoza ANM pentru 7 iunie – 5 iulie. Urmează patru săptămâni cu surprize neplăcute

Potrivit estimărilor emise vineri de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), următoarele patru săptămâni vor aduce o vreme destul de capricioasă, în care ploile și temperaturile modeste vor fi prezente în multe regiuni.

Din datele oferite de ANM, aflăm că temperaturile vor fi mai scăzute decât de obicei pe parcursul lunii iunie și se vor apropia de mediile perioadei abia la începutul lunii iulie.

În tot acest interval de o lună, în mai multe zone ale țării va ploua mai mult decât media multianuală. Din păcate pentru cei care visau la călduri mari, acestea se pare că încă întârzie.

Prognoza meteo pentru 7-14 iunie

Meteorologii estimează că valorile termice se vor situa ușor sub cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării.

Va ploua mai mult decât de obicei în regiunile sud-vestice, în zona Carpaților Meridionali, dar și în zona Dobrogei, dar în vestul, nord-vestul și în centrul teritoriului, regimul pluviometric va fi deficitar. În rest, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cum va fi vremea în perioada 14-21 iunie

După mijlocul lunii, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza pentru 21-28 iunie

Meteorologii ANM estimează că temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă, va fi local excedentar în jumătatea nordică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Cum debutează a doua lună de vară. Prognoza pentru 28 iunie- 05 iulie

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Sursa Fanatik

DE LA ACELAȘI AUTOR

Medic de la Spitalul de Urgență Pașcani decorat de președintele țării cu ordinul “Meritul Sanitar”

Seful sectiei ATI de la Spitalul Municipal de Urgenta Pascani, medicul Sergiu Ungureanu, a fost decorat de...

FOTO/VIDEO Ziua Națională a României, marcată și în satul Soci

Ziua Nationala a Romaniei a fost marcata si in satul Soci. La biserica de lemn, inchinata ostasilor...

FOTO/VIDEO – Paradă militară, de Ziua Națională a României, la Lespezi

Lespezenii s-au bucurat miercuri, de Ziua Nationala a Romaniei, asa cum nu au facut-o niciodata, la ei...

Ziua Națională a României, în orașul Hârlău – FOTO/VIDEO

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Harlau. Evenimentul a început de la ora 10:30,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI