17.3 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
17.3 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
Array

„Profesorul tolomacilor”: „Sunt dispus să merg la puşcărie dacă sunt găsit vinovat”

Ultimele știri

Povestea profesorului din Paşcani, acuzat că ar fi cerut bani elevilor pentru motivarea absenţelor, continuă. Acesta este nemulţumit de pedeapsa dată de conducerea şcolii. „În urma cercetării din şcoală nu s-a dovedit faptul că eu luam bani de la elevi, a rămas în picioare doar limbajul pe care l-am folosit, atunci când eu ţipam. Şefa clasei m-a înregistrat. Am depus la Inspectorat, la Colegiul de Disciplină, o plângere şi am specificat faptul că nu sunt de acord cu pedeapsa dată”, mărturiseşte Petrică Angheluş, profesor de sport la Colegiul „Mihai Sadoveanu”, din Paşcani. Acesta a fost acuzat la începutul lunii ianuarie de tatăl unei eleve că cere 50 de lei ca să motiveze o zi de absenţe. Scandalul a mai pornit şi de la o înregistrare făcută în clasă, în care profesorul certa elevii şi folosea un limbaj nepotrivit mediului şcolar.

PETRICA ANGHELUS
Deşi Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi s-a autosesizat şi a început urmărirea penală a profesorului de sport, acesta spune că încă nu ştie nimic, deoarece nu a fost chemat nicăieri. „Nici la Parchet, nici la Poliţie. Deodată am devenit infractorul nr. 1 al învăţământului românesc. Anul acesta a fost un an greu, asta îmi mai lipsea. Am soţia operată de cancer şi alte probleme personale. Eu sunt dispus să merg la puşcărie dacă sunt găsit vinovat. Singurii bani daţi au fost pentru catedră, câte 7 lei de copil, şi nici măcar nu au fost strânşi de mine, ci de Dana Dominte. În înregistrarea oprită ca dovadă, profesorul le-a spus celor din clasa la care era diriginte „sunteţi fraieri” şi a folosit un limbaj colorat.

Comportamentul său total nepotrivit a atras asupra sa o sancţiune şi supravegherea permanentă. “După ancheta internă, profesorului i s-a luat 15% din salariu pe perioada a şase luni, i s-a luat clasa, el nu mai este diriginte şi este în continuare monitorizat atent de către noi. Aşteptăm în continuare rezultatele anchetei judiciare, el fiind cercetat şi penal”, a declarat Carmen Dimitriu, directorul Colegiului „Mihail Sadoveanu”.

În mod miraculos, după scandalul iscat luna trecută, elevei care a adus acuzaţii i s-au motivat toate ebsenţele pe care le-a avut pe primul semestru. „Cum să motivezi în ianuarie absenţe din luna noiembrie şi decembrie? Acesta este fals în acte, o să fac plângere la Parchet. Şi mai sunt nereguli, la şcoală copiii dau bani pentru doi gardieni. Dau 35 de lei de copil, din care 20 de lei se duc la firma de pază, că e privată, şi 15 lei la fondul şcolii, care este atât de blamat de presă”, încheie profesorul de la Paşcani.

ziaruldeiasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
17.3 ° C
20.1 °
13.9 °
84 %
1.7kmh
2 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
28 °
mar
31 °
mie
32 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI