31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Profesorul Nicolae Buruiană a incetat din viata

Încă un respectat păşcănean a plecat în lumea celor drepţi. Miercuri după amiază a încetat din viaţa unul dintre cei mai respectaţi şi apreciaţi dascăli din municipiu. Este vorba despre Nicolae Buruiana fost director de şcoală şi profesor de limba romană. El a încetat din viaţa la vârsta de 97 de ani. Vestea i-a întristat pe cei care l-au cunoscut iar în memoria s-a au fost postate zeci de mesaje pe retelele de socializare.
Nicolae Buruiana a condus Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” din Paşcani în perioada 1947 -1948 şi 1954 – 1978. În cartea de onoare a şcolii a lăsat înscris un mesaj emoţionant foştilor săi elevi.
Profesorul păşcănean povesteşte într-un interviu realizat de regizorul Dragoş Zamosteanu că „şcoala a fost viaţa lui”. Deşi a provenit dintr-o familie modestă, părinţii l-au trimis la Cernăuţi să urmeze Facultatea de Teologie. A învăţat de plăcere dar şi de frică de a nu fi trimis pe front şi a fost unul dintre cei mai buni studenţi. A urmat apoi facultatea de litere de la Universitatatea din Iaşi după care s-a intors ca profesor la Paşcani.
Menţionăm că slujba de înmormântare este programată să aibă loc joi de la ora 12.00 la cimitirul Bisericii „Înălţarea Domnului” din Paşcani.
Înmormântarea va avea loc joi 12 iulie, la cimitirul Bisericii “Înălţarea Domnului”.

Dialoguri esentiale, 18 octombrie 2012 invitat prof Nicolae Buruiana: Despre intelepciune

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
31.5 ° C
32.6 °
27 °
48 %
1.3kmh
0 %
vin
31 °
sâm
32 °
Dum
32 °
lun
35 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI