25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Profesorul găsit beat la ore a fost suspendat. De doi ani de zile venea așa în fața elevilor

Palmă usturătoare pe obrazul învăţământului păşcănean. Chiar în timp ce la Casa Municipală de Cultură, sute de cadre didactice se pregăteau pentru a dezbate propunerile de modificare a materiilor pentru elevii de la gimnaziu, un profesor de la Şcoala Generală din Gâștești a venit beat la ore.
Este vorba despre Gabriel Rangu în vârstă de 39 de ani profesor de Limba şi literatura română la clasele V-VIII.
Directoarea unităţii s-a sesizat că bărbatul miroase puternic a alcool şi că are un comportament ciudat.
A cerut imediat ajutorurul unui echipaj de la Poliţia Municipală Paşcani care s-a deplasat la faţa locului. Bănuiala s-a confirmat, oamenii legii au constatat că bărbatul mirosea puternic a alcool şi l-a amendat cu 100 de lei.

Se pare că asupra sa a fost găsită şi o sticlă cu spirt medicinal. Conducerea unităţii povesteşte că îngrijitoarea unităţii l-ar fi văzut cum ar fi băut din ea, înainte de a intra la ore.

Directoare unităţii spune că profesorul nu se află la prima abatere de acest gen. El a mai fost sancţionat disciplinar de câteva ori până acum.
Este de 16 ani cadru didactic titular, iar de câţiva ani a început să aibă probleme. A apelat şi la serviciile medicilor de la Institutul de Psihiatrie Socola, din cauza problemelor cu alcolul.

Cazul a ajuns şi în atenţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. S-a dispus efectuarea unei anchete administrative pentru a fi luate măsurile legale.

Deocamdată profesorul Gabriel Rangu a fost suspendat din funcţie, spune directoarea unităţii. Orele au fost preluate de un alt profesor, aşa că elevii nu au avut de suferit.

Profesorul care venea beat la ore ar urma să fie dat afară de la catedră. Cel mai probabil urmează să îi fie desfăcut contractul de muncă în urma deciziei care va fi luată de comisia de disciplină. Bărbatul nu a fost de găsit pentru a explică cu exactitate ce s-a întâmplat cu el.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow