10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Profesorul din Deleni care şi-a ucis fratele învăţător în faţa mamei a fost condamnat

Cutremurătoarea crimă a avut loc chiar în ajunul Crăciunului, când cei doi se întorseseră de la cumpărături după ce au decis să petreacă Sărbătorile la casa părintească.
Judecătorii Tribunalului Iaşi au condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare un fost profesor din localitatea Deleni acuzat de omor. Dumitru Rotariu, de 61 de ani, şi-a ucis fratele de 44 de ani în urma unui conflict izbucnit pe fondul consumului de alcool. Tragedia s-a petrecut în ajunul Crăciunului trecut, atunci când cei doi fraţi au mers împreună la cum­părături şi s-au întors în locuinţa părintească pentru a petrece sărbătorile.

Du­mitru şi Florin Rotariu au consumat împreună mai multe pahare de alcool, după care au început să se certe. Victima a anunţat că îşi face bagajele şi va pleca de acasă, moment în care agresorul a luat o secure şi l-a lovit pe Florin Rotariu în zona abdomenului. Scena s-a petrecut sub privirile mamei celor doi, în vârstă de 80 de ani.

Victima a fost bandajată de criminal, cu ajutorul mamei, însă niciunul dintre cei doi nu a chemat Ambulanţa, de teama repercusiunilor penale. A doua zi, când au observat că victima nu mai respiră, au mers la vecini pentru a cere ajutor, iar la faţa locului au ajuns şi anchetatorii. În faţa acestora, criminalul şi-a recunoscut fapta. Familia victimei nu s-a constituit parte civilă împotriva lui Dumitru Rotariu. Decizia de ieri nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.
Sursa: Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow