1 C
Paşcani
miercuri, noiembrie 29, 2023

Profesorul Anghelus, condamnat pentru hărţuire. Trei luni de închisoare si 20.000 lei despagubiri

Profesorul de sport, Petrică Anghelus a fost condamnat, în procesul deschis de o fostă elevă, de la Colegiul Mihail Sadoveanu din Paşcani.

Conform sentinţei el a fost găsit vinovat pentru hartuirea tinerei din Republica Moldova, care i-a refuzat avansurile. Barbatul a fost condamnat la trei luni de inchisoare si nu mai are voie sa fie profesor timp de doi ani de zile, pedepse suspendate sub supraveghere timp de 24 de luni.

De asemenea,  Anghelus trebuie să îi achite victimei 20.000 lei despăgubiri morale şi să presteze 60 de zile în folosul comunităţii. Hotărârea Judecătoriei Paşcani nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Faptele s-au întâmplat în martie 2017. Victima a depus ca probe trei înregistrări telefonice în care profesorul de sport încerca disperat să o convingă să accepte să întreţină relaţii sexuale cu el în schimbul unor cadouri şi bani.

Tanara hartuita a spus pentru BIT TV ca o astfel de condamnare era necesara.

, Nu mai credeam că o să se facă lumină în acest caz, mă bucur că s-a aflat adevărul și sper ca nimeni să nu mai aibă de suferit din cauza unor așa gen de persoane.”

Convorbirile au avut loc când eleva minoră, în clasa a XI –a. După ce a fost refuzat în repetate rânduri, bărbatul a trecut la jigniri şi ameninţări iar convorbirile au ajuns la procurori şi judecători.
Iniţial acuzatul a încercat încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei însă cererea i-a fost respinsă. El a motivat comiterea faptei pe seama problemelor de sănătate şi din lipsă de ocupaţie deoarece soţia sa era plecată în Iaşi.
În momentul de fata Petrică Anghelus încă mai este profesor de sport la Colegiul Sadoveanu din Paşcani. Conducerea şcolii a refuzat să îl suspende din funcţie pe motiv că nu era o hotărâre de vinovăţie. Acum după condamnarea în prima instanţă, problema va fi pusă, din nou, în discuţia Consiliului de Administratie, a spus directoarea şcolii.

Alte articole