2.4 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Profesorii din județ se pregătesc de grevă

Peste o suta de profesori din Pascani, Targu Frumos, Harlau si comunele din judetul Iasi vor iesi in strada, joi, 24 octombrie, pentru a aduce la cunostinta Prefecturii Iasi si a parlametarilor din judet problemele cu care se confrunta invatamantul romanesc in aceasta perioada. Protestul Sindicatului de Invatamant Spiru Haret Iasi va avea loc intre orele 15.00 -17.00 in fata Prefecturii Iasi.

Mirel Pristavu

Presedintele organizatiei sindicale, Mirel Pristavu se va intalni joi si cu prefectul Romeo Olteanu pentru a discuta si inmana o lista de probleme specifice sectorului de activitate a invatamantului preuniversitar.

Tot pe aceeasi tema va avea loc vineri, 24 octombrie, dimineata si o intalnire cu palamentarii judetului, pana acum singurul care a raspuns prezent fiind senatorul Sorin Lazar, din Colegiul Electoral Targu Frumos si Harlau, desi in judet sunt 16 deputati si 7 senatori.

Printre revendicările sindicatului se numără: modificarea legii educaţiei, alocarea a 6% din PIB pentru învăţământ, dar si o lege specială pentru salarizarea personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic.

„Mentionam ca in măsura în care aceste acţiuni nu vor avea efectul scontat, începând cu 1 noiembrie, FSE „Spiru Haret“ va demara acţiuni de protest la nivel national, care pot culmina cu blocarea anului şcolar şi închiderea unităţilor de învăţământ” conform unui comunicat de presa transmis pe adresa redactiei. ziarulorizont.info

Alte articole

Zilele Școlii Speciale Pașcani – spectacol de Sfântul Nicolae

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani a îmbrăcat straie...

Corala Protopopiatului Pașcani colindă la Târgu Frumos și Pașcani

Corala „Învierea" a Protopopiatului Pașcani începe seria de manifestări...

Detalierea ingredientelor din meniurile restaurantelor, amânată până la data de 15 martie 2023

Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până...

VIVA MAGENTA, culoarea anului 2023

Culoarea anului 2023 este Viva Magenta! Institutul Pantone a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow