21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Profesorii din Hîrlău trebuie să aducă bani de acasă

Profesorii din Hîrlău trebuie să aducă bani de acasă

Curtea de Conturi a făcut un raport la Primăria din Hîrlău și la instituțiile subordonate acesteia. Au fost găsite mai multe nereguli, unul dintre acestea făcând referire la conturile unui liceu din oraș. Mai exact, profesorii ce predau la Colegiul Național “Ștefan cel Mare” trebuie să aducă bani de acasă pentru a acoperi decontarea sporurilor salariale găsite nelegale.

Prejudicii mari au fost găsite în conturile unui liceu din Hîrlău, după ce primăria a decontat sporuri salariale nelegale, iar beneficiarii riscă să acopere din buzunarul propriu paguba creată. Informarea a fost făcută în cadrul ședinței de Consiliul Local din luna ianuarie.

Raportul de control al Curţii de Conturi arată că în gestiunea Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” s-a creat un prejudiciu de 134.000 lei, ca urmare a stabilirii incorecte şi plata către angajaţii instituţiei a drepturilor salariale stabilite în baza unei sentinţe judecătoreşti, datorat de nediminuarea drepturilor salariale de bază cu 25%, conform Legii 118/2010. Tot aici au existat abateri financiare de 11.000 lei, prin neachitarea drepturilor salariale stabilite în baza sentinţelor judecătoreşti tuturor persoanelor.

Drept urmare, Curtea de Conturi a cerut „stabilirea, înregistrarea în contabilitate şi recuperarea integrală a prejudiciilor aduse bugetelor publice, potrivit cadrului legal aplicabil, împreună cu beneficiile nerealizate, datorat de plata nelegală a unor drepturi băneşti stabilite în baza unor sentinţe judecătoreşti angajaţilor Colegiului Naţional Ştefan cel Mare Hîrlău, ordonator terţiar de credite al unităţii administrativ-teritoriale Hîrlău, evaluate în timpul misiunii de audit financiar la suma de 134,2 mii lei, coroborat cu regularizarea obligaţiilor faţă de bugetele publice aferente plăţilor salariale nelegale identificate şi reîntregirea creditelor bugetare afectate”.

Altfel spus, cadrele didactice vor trebui să aducă de acasă sporurile încasate în perioada anului 2015, banii urmând să se întoarcă la bugetul local al oraşului Hîrlău.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow