9.4 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023

Profesorii de limba rusă întâlnire la Școala din Brătești

Profesorii de lb rusă întâlnire la Școala din Brătești

Cu o comunitate mare de ruși lipoveni în apropiere de Pașcani, mai mulți profesori, elevi dar și oameni de seamă de la nivel național au participat la evenimentul dedicat importanței predării limbei ruse în școala acolo unde sunt minorități. După discursuri și prelegeri, a avut loc și un spectacol artistic rusesc, foarte apreciat de cei prezenți.

Elevii din satul Brătești, comuna Stolniceni Prăjescu vor avea din acest an școlar un cabinet mobilat și utilat corespunzător ca orele de limba rusă să se desfășoare într-un cadru prietenesc, pe lângă manuale, are și toată tehnica atât de folositoare pentru ca orele să fie cât mai plăcute pentru școlari. Profesorul care se ocupa este specialistul Galina Isaeva și coordonatorul Ansamblului de dansuri și cântec – Trandafirașul.

Activitatea din prima zi din luna octombrie s-a desfășurat la școala din satul Brătești, acolo unde au răspuns invitației deputați, reprezentanții Ministerului Educației, inspectori școlari, profesori universitari dar și liderii rușilor lipoveni. De asemenea, au venit și profesori care predau limba rusă în diferite școli din țară.

După un program bine stabilit, invitații au participat la slujba religioasă, la cercul pedagogic dar și la un frumos spctacol artistic organizat de comunitatea rușilor lipoveni. Nu au lipsit frumoasele melodii cântate la o orgă, de către un elev. De asemenea, au dansat și cântat mai multe ansambluri din țară, spre încântarea celor prezenți.

Evenimentul s-a desfășurat cu o zi înainte și în orașul Târgu Frumos, localitate cunoscută ca avânt o comunitate numeroasă de ruși lipoveni.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow