11.2 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021

Profesorii de limba rusă întâlnire la Școala din Brătești

Profesorii de lb rusă întâlnire la Școala din Brătești

Cu o comunitate mare de ruși lipoveni în apropiere de Pașcani, mai mulți profesori, elevi dar și oameni de seamă de la nivel național au participat la evenimentul dedicat importanței predării limbei ruse în școala acolo unde sunt minorități. După discursuri și prelegeri, a avut loc și un spectacol artistic rusesc, foarte apreciat de cei prezenți.

Elevii din satul Brătești, comuna Stolniceni Prăjescu vor avea din acest an școlar un cabinet mobilat și utilat corespunzător ca orele de limba rusă să se desfășoare într-un cadru prietenesc, pe lângă manuale, are și toată tehnica atât de folositoare pentru ca orele să fie cât mai plăcute pentru școlari. Profesorul care se ocupa este specialistul Galina Isaeva și coordonatorul Ansamblului de dansuri și cântec – Trandafirașul.

Activitatea din prima zi din luna octombrie s-a desfășurat la școala din satul Brătești, acolo unde au răspuns invitației deputați, reprezentanții Ministerului Educației, inspectori școlari, profesori universitari dar și liderii rușilor lipoveni. De asemenea, au venit și profesori care predau limba rusă în diferite școli din țară.

După un program bine stabilit, invitații au participat la slujba religioasă, la cercul pedagogic dar și la un frumos spctacol artistic organizat de comunitatea rușilor lipoveni. Nu au lipsit frumoasele melodii cântate la o orgă, de către un elev. De asemenea, au dansat și cântat mai multe ansambluri din țară, spre încântarea celor prezenți.

Evenimentul s-a desfășurat cu o zi înainte și în orașul Târgu Frumos, localitate cunoscută ca avânt o comunitate numeroasă de ruși lipoveni.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT

DE LA ACELAȘI AUTOR

Urșii polari ar putea dispărea până la sfârșitul acestui secol, din cauza încălzirii globale

După cum se știe, gheața arctică a scăzut constant în ultimii ani, de când s-a început monitorizarea...

Când se schimbă ora? Ora de iarnă este considerată cea standard

Este tot mai întuneric zilele aceastea și nu numai din cauza vremii. Am trecut deja de echinocțiul...

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI