More

  Profesorii de limba rusă întâlnire la Școala din Brătești

  Profesorii de lb rusă întâlnire la Școala din Brătești

  Cu o comunitate mare de ruși lipoveni în apropiere de Pașcani, mai mulți profesori, elevi dar și oameni de seamă de la nivel național au participat la evenimentul dedicat importanței predării limbei ruse în școala acolo unde sunt minorități. După discursuri și prelegeri, a avut loc și un spectacol artistic rusesc, foarte apreciat de cei prezenți.

  Elevii din satul Brătești, comuna Stolniceni Prăjescu vor avea din acest an școlar un cabinet mobilat și utilat corespunzător ca orele de limba rusă să se desfășoare într-un cadru prietenesc, pe lângă manuale, are și toată tehnica atât de folositoare pentru ca orele să fie cât mai plăcute pentru școlari. Profesorul care se ocupa este specialistul Galina Isaeva și coordonatorul Ansamblului de dansuri și cântec – Trandafirașul.

  Activitatea din prima zi din luna octombrie s-a desfășurat la școala din satul Brătești, acolo unde au răspuns invitației deputați, reprezentanții Ministerului Educației, inspectori școlari, profesori universitari dar și liderii rușilor lipoveni. De asemenea, au venit și profesori care predau limba rusă în diferite școli din țară.

  După un program bine stabilit, invitații au participat la slujba religioasă, la cercul pedagogic dar și la un frumos spctacol artistic organizat de comunitatea rușilor lipoveni. Nu au lipsit frumoasele melodii cântate la o orgă, de către un elev. De asemenea, au dansat și cântat mai multe ansambluri din țară, spre încântarea celor prezenți.

  Evenimentul s-a desfășurat cu o zi înainte și în orașul Târgu Frumos, localitate cunoscută ca avânt o comunitate numeroasă de ruși lipoveni.

  Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cumpărati un coș pascal făcut de copiii de la Asociația Lumină și Dar Pașcani. Bucuria micuților este dublă

  Apropierea sarbatorilor de Pasti se simte cu adevarat la centrul Asociatiei Lumina si Dar, coordonata de parintele Dumitru Cristea, din municipiul Pascani. Zeci de copilasi au confectionat cosuri pascale din hartie, care pot infrumuseta masa oricarui crestin in zi de sarbatoare. Un cos costa intre 8 si 10 lei si poate fi vazut si cumparat de pe pagina de Facebook a asociatiei. //

  Minor de 15 ani, depistat în trafic la volanul unui autoturism

  Minor de 15 ani, depistat în trafic la volanul unui autoturism. //

  Ministerul Muncii a modificat modelul contractului de muncă și a introdus o nouă obligație pentru angajatori

  Ministerul Muncii a modificat modelul cadru al contractului individual de muncă și a introdus o nouă obligație care îi revine angajatorului: să informeze salariatul, în momentul angajării, cu privire la obligația de a adera la un fond de pensii administrat privat. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet