More

  Profesorii de la Şcoala Gimnazială Sireţel sunt implicaţi în proiecte educaţionale europene

  Profesorii de la Şcoala Gimnazială Sireţel sunt implicaţi în proiecte educaţionale europene

  Şcoala Gimnazială Sireţel este beneficiara unui proiect Erasmus+K1 “Diferentele ne unesc! – The differences which bring us together!” în anul şcolar 2017-2018, implementat de echipa de mobilitate formată din profesorii Cojocaru Mihai Marius, Nemţanu Oana Mihaela, Timofte Elena Irina şi ec. Rusu Florin.

  În perioada 30.10.2017- 03.11.2017 a avut loc primul curs european “Intercultural Competences (Competenţe interculturale)”, organizat de IDEC S.A., în Piraeus, Grecia, unde au participat 5 cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Sireţel. Este vorba despre Nemţanu Oana Mihaela, Timofte Elena Irina, Coman Doiniţa, Moşiesei Lenuţa şi Dîmbu Vasilica.

  Cursul s-a desfăşurat în context transnaţional, reunind 13 participanţi din 3 ţări europene –  România, Germania şi Estonia, obiectivul acestei mobilităţi vizând formarea unui număr de 5 profesori prin dezvoltarea de competenţe (cunoştinţe, abilităţi, aptitudini) care să poată contribui la soluţionarea nevoilor educaţionale identificate în şcoală, încurajând utilizarea eficientă a rezultatelor, produselor şi proceselor inovatoare prin schimburile de bune practici şi prin dezvoltarea personală şi profesională a cadrelor didactice.

  Prin toate informaţiile oferite şi activităţile practice derulate în cele 5 zile, cursul a urmărit ca fiecare participant să se familiarizeze cu diverse aspecte legate de culturi şi stereotipuri, istoria migraţiilor, legislaţie, drepturile omului, aşteptări şi oportunităţi, îmbunătăţindu-şi competenţele de comunicare interculturală. Pentru dezvoltarea acestora, organizatorii cursului au propus exerciţii interactive, studii de caz, activităţi interculturale, având atât caracter teoretic cât şi aplicativ.

  Profesorii participanţi la acest curs au avut şansa de-a descoperi care sunt beneficiile unei astfel de experienţe în care au fost implicaţi alături de alte cadre didactice din Europa, întorcându-se acasă cu un bagaj de cunoştinte care vor fi implementate în şcoală.

  Comunicat de presă

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Bursuc salvat de pompierii voluntari din Ruginoasa

  Pompierii voluntari din comuna Ruginoasa au salvat un animal salbatic cazut intr-o fantana dezafectata din satul Rediu. Misiunea de recuperare a avut loc miercuri, 14 martie, la amiaza, iar salvatorii au reusit sa scoata la suprafata, teafar si nevatamat, un bursuc. //

  Tânăr de 18 ani arestat pentru complicitate în dosarul de furt calificat cu o pagubă de 180.000 de lei

  La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza comunei Moţca, în...

  Un magazin al primarului Pașcaniului a fost spart marți seara – VIDEO

  Unul dintre magazinele primarului municipiului Pascani a fost spart marti, 13 martie, imediat dupa lasarea intunericului. Este vorba despre locatia de pe strada Stefan cel Mare, din centrul orasului. Un tanar in varsta de 30 de ani, care ar fi fost baut, a spart geamul de la intrare si a luat mai multe bunuri din unitate.  //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet