29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Profesorii și elevii au mers cu “poezia prin oraș”

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Știați că poezia a fost sărbătorită astăzi în întreaga lume? La Pașcani, un grup de profesori și elevi au mers pe străzi și în locurile aglomerate și au recitat poezii. Cetățenii, emoționați au filmat momentul, iar pe alții, acest moment i-a făcut să meargă acasă să caute câteva versuri. Dacă în alte orașe, o poezie a fost răsplătită cu o cafea, la noi s-au dat bomboane de ciocolată. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Ziua Internațională a Poeziei a fost marcă într-un mod inedit la Pașcani. Coordonatorii Cenaclului “Vasile Alecsandri” alături de elevii de clasa I și a VI a de la Liceul “Miron Costin” au recitat poezii pășcănenilor care astăzi, la orele amiezii se aflau pe stradă, Esplanadă și centrul Pașcaniului.

Prichindeii, emoționați peste măsură, au intrat și într-un supermarket unde au recitat poezii din marii scriitori și cine a avut curaj și-a prezentat și propria creație. Conducerea magazinului, i-a ascultat și aplaudat, iar la final le-a dăruit bomboane de ciocolată.

Cu mult curaj, prichindeii au recitat și polițiștilor poezii, dar și celor care se aflau în cofetării.

Dacă vă întrebați de ce să citiți poezii, vă răspunde acest băiețel dar și Valentina Becart, coordonatoarea Cenaclului din Pașcani. Ce înseamnă poezia și cum ne ajută ea în dezvoltarea personală, răspunde profesorul Carmen Pasat, care recent a lansat o carte de versuri.

Amintim că, coordonatorii Cenaclului din Pașcani nu sunt la primul eveniment de acest gen. De ziua poetului Mihai Eminescu au “scos poezia în stradă”. Gestul a fost apreciat de zeci de trecători.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
29.1 ° C
29.7 °
26.2 °
58 %
0.7kmh
58 %
mar
29 °
mie
28 °
joi
30 °
vin
30 °
sâm
27 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI