22.7 C
Paşcani
vineri, mai 20, 2022
Array

Profesori din Croatia la scoala de elevi nevazatori din Targu Frumos

Liceul Special „Moldova” anunță începerea proiectului Erasmus Plus „Blind-friendly school”. Proiectul de tip job shadowing va fi desfășurat în perioada 16-27 noiembrie a.c. și va avea ca scop găzduirea, informarea și familiarizarea a trei profesori din Croația, cu tehnicile de lucru pentru elevii cu deficiențe senzoriale de vedere.
Participanții din cadrul acestei mobilități sunt Aneta Lovrić (Învățător), Ivana Jardas Duvnjak (Profesor de limba engleză și limba italiană) și Nevena Petrović (Psiholog școlar).
Pe parcursul celor două săptamăni de mobilitate, profesorii din Croația vor urma un program stabilit de comun acord, care include informarea și familiarizarea cu privire la tehnicile de lucru pentru elevii cu deficiențe senzoriale de vedere, realizate prin asistență la ore, prezentare power point și participarea în cadrul unui workshop.
De asemea, programul include și vizite în Iași și nordul Moldovei, pentru cunoașterea și promovarea culturii țării și regiunii noastre.
Profesorii croați vor fi ghidați în acest stagiu de practică de către profesorii Liceului Special “Moldova” – Margareta Pristavu, Gabriela Doru, Liliana Iftode și Oana Simiuc.

Despre Liceul Special „Moldova”
Liceul Special „Moldova” din Tȋrgu Frumos, judeţul Iaşi este singura şcoală pentru elevi cu deficienţe senzoriale de vedere din zona Moldovei. Ȋnfiinţat ȋn anul 1961, liceul şcolarizează ȋn prezent 130 elevi cu vârsta cuprinsă ȋntre 6 si 19 de ani cu deficienţe de vedere şi deficienţe asociate. Pe lângă disciplinele obligatorii studiate, şcoala oferă şi servicii specializate (cameră de stimulare multisenzorială, cabinete de asistenţă psihopedagogică, kinetoterapie, orientare şi mobilitate), precum şi cabinete (de gastronomie şi de igienă), care ajută la dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă. Liceul Special „Moldova” dispune şi de internat, unde elevii locuiesc pe parcursul anului şcolar.

Despre Școala ‘Tin Ujević’
Școala gimnazială ‘Tin Ujević’ se află în orașul Šibenik, Croatia și școlarizează 300 de elevi, dintre care și un elev nevăzător. Orașul Šibenik se află pe coasta Adriatică și numără în prezent aproximativ 40.000 de locuitori.

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați: Profesor Pristavu Margareta-directorul Liceului Special “Moldova” , e-mail pristavumargareta68@gmail.com, TEL: 0742215592.

COMUNICAT DE PRESA

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow