4.4 C
Paşcani
joi, decembrie 2, 2021

Profesori din alte țări, în vizită la Liceul „Miron Costin” din Pașcani FOTO

La inceput de saptamana, Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pascani si-a deschis portile si a fost gazda buna pentru mai multi profesori veniti intr-o mobilitate in cadrul proiectului Erasmus+ The Magic Power of Games.

Este vorba despre cate cinci invitati de la școlile partenere din Turcia, Bulgaria și Macedonia de Nord, care au fost intampinati asa cum se cuvine, intr-o nota traditională, cu paine si sare, de elevii imbracati in straie populare.

Incepand de luni, 27 septembrie, si pana pe 1 octombrie, la Liceul Teoretic „Miron Costin” se anunta o saptamana plina de activitati artistice, ateliere de lucru, dar si doua excursii tematice la Teatru „Luceafărul” din Iasi si la Parcul tematic „Ion Creanga” din Humulesti, pentru micutii din clasele I-IV.

Scopul proiectului, si implicit al vizitei cadrelor didactice din alte tari, este de a incuraja integrarea jocurilor in actul didactic.

Mentionam ca toate activitatile care se desfasoara pe parcursul acestei saptamani la liceu, se vor regasi ulterior in cuprinsul unei brosuri.

Dupa primirea invitatilor, pe scena din curtea liceului au urcat rand pe rand mai multi copii talentati care au reusit să-i emotioneze pe cei prezenti cu cateva momente traditionale.

Precizam ca prima mobilitate de acest tip s-a desfasurat in anul 2019, iar in cadrul proiectului Erasmus The magic Power of Games, Liceul Teoretic Miron Costin este partener alaturi de alte scoli din Turcia, Bulgaria si Republica Macedoniei de Nord.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Varianta Omicron a apărut deja în cinci state europene. Marea Britanie impune din nou măștile, Israelul interzice intrarea în ţară a tuturor străinilor

Varianta Omicron a apăruit deja în Italia, Marea Britanie, Germania, Belgia şi Israel. Însă, autorităţile din Olanda...

Depuneri de coroane de Ziua Națională în Pașcani și suburbii

Ca în fiecare an, administrația locală a anunțat programul depunerilor de coroane la monumentele eroilor din Pascani...

Spectacol în luna decembrie, la Clubul Copiilor

În luna decembrie, micuții de la Clubul Copiilor se pregătesc să îl aștepte pe Moș Crăciun, și...

Comuna Mircești a rămas fără iluminat public

Iluminatul public din comuna Mircești a fost întrerupt începând cu data de 23 noiembrie a.c., după ce...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI