4 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

Profesori de la ”Miron Costin”, într-o mobilitate Erasmus + la Roma

C.P. În perioada 7 -11.06.2021 patru profesori de la Liceul Teoretic ”Miron Costin” Pașcani, d-na director Anușca Mihaela,  doamnele profesor Marinescu Ramona și Loghin Alice, domnul profesor,  Iordăchioaia Cristinel, inspector ISJ, au participat la cursul de formare SCHOOL LEADERSHIP AND EDUCATIONAL INNOVATION care s-a desfășurat în Roma, Italia furnizat de către Enjoy Italy. Cursul de formare este parte a proiectului Erasmus + K101 Stop Bullying. Fă o schimbare, nr. ref. 2019-1-RO01-KA101-061986.

Cursul a cuprins  prezentarea furnizorului de curs și a școlilor reprezentate de către participanți, activități de brainstorming și team building, o prezentare interactivă a competențelor cheie ale sec. XXI, prezentarea conceptelor de blended learning, flipped classroom, cooperative learning în școlile europene, activități inovatoare prin educație non-formală și educație outdoor, prezentare și activități practice care utilizează instrumente TIC inovative, atelier practic de scriere de proiecte – design și management, studii de caz pe proiecte Erasmus+.

Activitatea a cuprins  o vizită la Liceul Dante Alighieri din Roma unde gazdele au oferit un tur al liceului cuprinzând  baza materială a liceului, dotările tehnice și informatice și o prezentare a sistemului educațional din Italia. Turul liceului a oferit si ocazia purtării unei  discuții cu reprezentanții Consiliului Elevilor din liceul italian care pregăteau o dezbatere cu privire la problemele de sănătate la care sunt expuși adolescenții.

Activitatea culturală din programul cursului a cuprins un traseu mai puțin popular al Romei urmând obiective turistice cuprinse între zidurile vechii urbe antice.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Câți români încă mai au WC-ul în curte. Țara ar putea scăpa de toaletele din spatele casei în 10 ani

Toaletele din spatele casei încă sunt ”la modă” în România, cu toate că nu e un subiect...

Există smântâna de post! Rețeta cu ingrediente 100% naturale

Smântâna merge de minune la tot felul de preparate culinare, dar ce ne facem când suntem în...

Pâinea s-ar putea scumpi cu până la 15%. Avertismentul producătorilor români

Pâinea care ajunge pe mesele românilor ar putea fi mai scumpă în perioada următoare cu până la...

INS: Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent. Cum este distribuită sărăcia în țară

Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent, dublu față de țările dezvoltate din Europa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI