More

  Profesor de sport, dat afară de la Colegiul „Sadoveanu”. A fost condamnat definitiv pentru hărţuire

  Sentinţa definitivă în dosarul de hărţuire a unei foste eleve de la Colegiul Mihail Sadoveanu din Paşcani. Profesorul de sport Petrică Anghelus a fost găsit vinovat pentru hartuirea tinerei din Republica Moldova, care i-a refuzat avansurile. Bărbatul a fost condamnat la trei luni de închisoare, cu suspendare şi nu mai are voie să fie profesor timp de doi ani de zile. Hotărârea a fost luată de judecătorii Curţii de Apel Iaşi pe 14 octombrie 2019.

  Conducerea şcolii a anunţat că imediat ce va primi soluţia instanţei va demara procedurile pentru suspendarea sau încetarea contractului de muncă şi va fi numit un alt profesor.

  Hotărâre pronunţată în prima instanţă de Judecătoria Paşcani, a fost atacată cu apel atât de partea acuzată cât şi de cea vătămată. Profesorul Anghelus a reuşit să obţină reducerea daunelor morale care trebuie achitate victimei de la 20.000 la 10.000 lei. Fosta elevă a solicitat majorarea daunelor morale dar cererea a fost respinsă.

  Faptele s-au întâmplat în martie 2017. Victima a depus ca probe trei înregistrări telefonice în care profesorul de sport încerca disperat să o convingă să accepte să întreţină relaţii sexuale cu el în schimbul unor cadouri şi bani.
  Tânăra hartuita a spus pentru BIT TV ca o astfel de condamnare era necesară.,
  Nu mai credeam că o să se facă lumină în acest caz, mă bucur că s-a aflat adevărul și sper că nimeni să nu mai aibă de suferit din cauza unor așa gen de persoane.”
  Convorbirile au avut loc când eleva minoră, în clasa a XI –a. După ce a fost refuzat în repetate rânduri, bărbatul a trecut la jigniri şi ameninţări iar convorbirile au ajuns la procurori şi judecători.
  Iniţial acuzatul a încercat încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei însă cererea i-a fost respinsă. El a motivat comiterea faptei pe seama problemelor de sănătate şi din lipsă de ocupaţie deoarece soţia sa era plecată în Iaşi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Situatia la zi a scolilor unde sunt noi cazuri de coronavirus: Scoala Uda, Siretel, Feredeni si „Petru Rares” Harlau

  Noua profesori din scolile din preajma municipiului Pascani, dar si a orasului Harlau s-au infectat in ultimele zile cu virusul COVID-19. Potrivit Directiei de...

  Un bătrân internat pe secția ATI- suport COVID-19, a murit la Spitalul Municipal Pașcani

  Un batran in varsta de 76 de ani a pierdut lupta cu viata, dupa ce a fost diagnosticat cu virusul SARS-COV2, la Spitalul Municipal...

  Noul primar al comunei Valea Seacă a depus jurământul. Neculai Miron face apel la unitate în Consiliul Local

  În cursul zilei de astăzi, începând cu ora 13.00, la Căminul Cultural din Valea Seacă a avut loc ședința de investire a noii conduceri....

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI