More

  Produsele din zona Paşcani apreciate în Germania

  Array

  germania

  Experienţă unică pentru un grup de fermieri şi meşteşugari din zona Paşcani. În zilele de 19 şi 20 septembrie ei au participat la Ziua Recoltei în oraşul german Magdeburg, eveniment organizat de Ministerul Mediului şi Agriculturii din landul Anhalt- Sachsen. Ei au fost invitaţi să îşi expună produsele alimentare şi obiectele meşteşugăreşti prin intermediul Camerei Agricole Iaşi alături de alţi participanţi din Polonia Ungaria Slovenia, Letonia, Lituania şi Germania.
  Astfel lângă costumele populare, covoarele, ştergarele şi măştile provenite de la Muzeul Satului din comună Moţca şi Centrul Cultural Ruginoasa, au fost prezentate vizitatorilor şi oferite spre degustare produse culinare din judeţul nostru. Caşul proaspăt oferit de Asociaţia crescătorilor de vaci de lapte şi produse agricole din comună Moţca, genţile de piele ale meşterului ILIOAIA din Ruginoasa, mierea pusă la dispoziţie de Avasalcai Ovidiu Constantin din Moţca şi Prisaca Florentin Stavarache din comună Al.I.Cuza, alături de dulceţurile produse la Hiliţa au fost gustate şi apreciate de vizitatori. Un loc important în standul prezentat de România, l-au avut vinurile produse de Cotnari şi Bucium.
  Nemţii s-au arătat interesaţi de vinurile noastre şi s-au dovedit a fi cunoscători ale mărcilor consacrate de vinuri româneşti.
  Pavilionul României s-a dovedit a fi unul din punctele de atracţie din cadrul expoziţiei. Organizatorii şi-au manifestat intenţia de a transmite deja Consiliului Judeţean Iaşi, invitaţia de a participa şi anul viitor la această manifestare. Mai mult fermierii păşcăneni au cerut ajutorul ambasadei României în Germania pentru stabilirea unor relaţii comerciale cu lanţurile de magazine în vederea comercializării produselor romaneşti.

  Camera Agricola Iaşi a organizat mai multe seminarii în judeţ pentru instruirea fermierilor atât în legătură cu sursele de finanţare pentru dezvoltarea afacerilor car şi pentru organizarea lor în cooperative agricole.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile la benzină și motorină au crescut. Scumpirea va avea efecte în lanț pentru români

  Creșterile sunt cauzate de majorarea accizelor Până și cea mai ieftină benzinărie vindea azi carburanții cu 5 lei pe litru. Mai precis, un litru...

  Centru de vaccinare pentru profesori la Târgu Frumos. Peste 500 de persoane s-au vaccinat la centrul din Pașcani

  Noutati in ceea ce priveste cea de-a doua etapa a campaniei de vaccinare. Incepand cu 8 februarie a.c., Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta...

  Anunt licitatie spatiu Pascani

  SCM GR I MUNCA COLECTIVA Pascani anunta scoaterea la licitatie pentru vanzare a spatiului in suprafata de 96,46 mp, situat in Pascani, strada Gradinitei, nr...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI