15.9 C
Paşcani
vineri, iunie 2, 2023
Array

Produsele din zona Paşcani apreciate în Germania

germania

Experienţă unică pentru un grup de fermieri şi meşteşugari din zona Paşcani. În zilele de 19 şi 20 septembrie ei au participat la Ziua Recoltei în oraşul german Magdeburg, eveniment organizat de Ministerul Mediului şi Agriculturii din landul Anhalt- Sachsen. Ei au fost invitaţi să îşi expună produsele alimentare şi obiectele meşteşugăreşti prin intermediul Camerei Agricole Iaşi alături de alţi participanţi din Polonia Ungaria Slovenia, Letonia, Lituania şi Germania.
Astfel lângă costumele populare, covoarele, ştergarele şi măştile provenite de la Muzeul Satului din comună Moţca şi Centrul Cultural Ruginoasa, au fost prezentate vizitatorilor şi oferite spre degustare produse culinare din judeţul nostru. Caşul proaspăt oferit de Asociaţia crescătorilor de vaci de lapte şi produse agricole din comună Moţca, genţile de piele ale meşterului ILIOAIA din Ruginoasa, mierea pusă la dispoziţie de Avasalcai Ovidiu Constantin din Moţca şi Prisaca Florentin Stavarache din comună Al.I.Cuza, alături de dulceţurile produse la Hiliţa au fost gustate şi apreciate de vizitatori. Un loc important în standul prezentat de România, l-au avut vinurile produse de Cotnari şi Bucium.
Nemţii s-au arătat interesaţi de vinurile noastre şi s-au dovedit a fi cunoscători ale mărcilor consacrate de vinuri româneşti.
Pavilionul României s-a dovedit a fi unul din punctele de atracţie din cadrul expoziţiei. Organizatorii şi-au manifestat intenţia de a transmite deja Consiliului Judeţean Iaşi, invitaţia de a participa şi anul viitor la această manifestare. Mai mult fermierii păşcăneni au cerut ajutorul ambasadei României în Germania pentru stabilirea unor relaţii comerciale cu lanţurile de magazine în vederea comercializării produselor romaneşti.

Camera Agricola Iaşi a organizat mai multe seminarii în judeţ pentru instruirea fermierilor atât în legătură cu sursele de finanţare pentru dezvoltarea afacerilor car şi pentru organizarea lor în cooperative agricole.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow