8 C
Paşcani
duminică, aprilie 2, 2023
Array

Comercianții vor expune vizibil produsele cu preț redus sau aproape expirate, conform unei hotărâri a deputaților

Comercianții vor expune vizibil produsele cu preț redus sau aproape expirate conform unei hotărâri a deputaților.

Produsele care mai au doar câteva zile până la expirare trebuie să fie expuse în locuri vizibile cu atenționări clare pentru cumpărători.
Acestea sunt noile prevederi stabilite ieri de Camera Deputaților apoape în unanimitate.
Deputaţii au stabilit că produsele care expiră în termen de maxim trei zile și sunt aflate la comercializare cu preţ redus, vor trebui să fie expuse de comercianţi pe rafturi speciale, delimitate vizibil, așa cum se întâmplă deja în marile supermarket-uri .
Așa cum prevede și hătărârea de ieri a Camerei Deputaților „produsele aflate la comercializare cu preţ redus/oferte promoţionale cu 3 zile înainte de expirarea datei durabilităţii minime /datei limite de consum aferente produselor alimentare sau a termenului de valabilitate se sortează şi se expun pe rafturi sau în standuri, delimitate vizibil, cu informarea corectă, completă şi precisă a consumatorilor”.

Proiectul de lege a fost inițiat de mai mulţi parlamentari PNL și a fost adoptat, cu 333 voturi pentru, unu împotrivă şi o abţinere.
Camera Deputaţilor este for decizional, având atât responsabilitatea cât și dreptul de a lua astfel de decizii ce urmează să fie puse în practică pentru o bună informare și protecție a tuturor consumatorilor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow