18.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Produse surprinzătoare pentru curăţat

Când vine vorba despre produsele pentru curăţat locuinţa, opţiunile din care poţi alege sunt numeroase. Însă ceea ce nu bănuieşti este că foarte aproape de tine, în dulapurile din bucătărie sau chiar în frigider, se află o mulţime de soluţii de dezinfectare care pot înlocui cu succes cele mai scumpe produse comercializate în magazine. Pentru finalizarea eficientă a sarcinilor de întreţinere a casei poţi găsi instrumente potrivite în cele mai neaşteptate locuri. Cămara, frigiderul sau sertarul de medicamente sunt doar câteva dintre aceste zone surprinzătoare. Iată o listă cu cele mai utilizate produse de uz casnic, ce fac o treabă foarte bună şi în curăţarea căminului.

Ketchup
Chiar dacă este recunoscut pentru petele pe care le lasă pe haine, ketchup-ul îndepărtează eficient urmele întunecate de pe vasele şi tigăile din cupru şi alamă. Este de ajuns să torni puţină soluţie roşiatică pe oale şi să freci cu o cârpă. În câteva minute îşi vor recăpăta culoarea originală. Clăteşte şi şterge cu un prosop uscat la final.
Pâine albă
Foloseşte feliile de pâine pentru a şterge de praf picturile în ulei. Curăţă cu grijă suprafaţa tabloului pentru a ridica mizeria şi murdăria. Mai mult, tapetul pătat cu grăsime poate fi readus la starea sa iniţială dacă este tamponat cu câteva felii de pâine.
Boabe de cafea
Cafeaua are reputaţia de a păta, însă este celebră şi pentru acapararea mirosurilor neplăcute. Astfel, aşază un pumn de boabe de cafea în locurile unde există riscul să apară un odor dezagreabil.
Orez alb
Boabele de orez nefiert sunt ideale pentru curăţarea vaselor cu gâtul subţire, în interiorul cărora nu poate pătrunde mâna. Umple vasul cu ¾ apă fierbinte şi adaugă o lingură de orez. Acoperă gura recipientului şi agită viguros câteva minute, apoi clăteşte.
Ceai negru
Chiar dacă ceaiul lasă pete negricioase pe articolele cu care intră în contact, el poate fi benefic în unele treburi casnice. De exemplu, îndepărtează rugina de pe uneltele de grădinărit. Fierbe câteva vase cu ceai negru intens. După ce s-a răcit, toarnă-l într-o găleată şi aruncă în ea instrumentele afectate. Ţine-le pentru câteva ore, apoi şterge-le cu o cârpă. Este indicat să porţi mănuşi, în caz contrar te vei alege cu mâinile pătate.
Spirt
Pe lângă rolul de dezinfectant al rănilor, spirtul medicinal depozitat în sertarul din baie mai poate fi folosit pentru curăţarea obiectelor din casă. Astfel, această soluţie lichidă îndepărtează petele rezistente de pe suprafeţele din lemn. Toarnă spirt pe un disc demachiant şi şterge delicat zona pătată.
Glicerină
Întrebuinţează glicerina pentru eliminarea petelor uscate lăsate de ceara căzută de pe lumânări. Decojeşte cât mai bine suprafaţa de ceară, apoi înmoaie o cârpă de bumbac în glicerină şi freacă delicat până când se curăţă.
Amidon de porumb
Majoritatea oamenilor cunosc amidonul de porumb din sosurile şi fripturile preparate, deci ca pe un element alimentar. Însă caracteristicile sale îl transformă într-un puternic absorbant de pete. Foloseşte acest praf pentru a elimina petele de grăsime de pe covoare: toarnă amidon de porumb peste pată, lasă să acţioneze 15-30 de minute apoi aspiră.
Pastă de dinţi
Pasta de dinţi non-gel este un minunat agent de curăţare. Cu ajutorul ei poţi îndepărta petele de pe obiectele din inox şi poţi reda strălucirea chiuvetei din bucătărie. Este nevoie doar să freci cu o cârpă suprafaţa afectată, să laşi 1 oră să acţioneze apoi să cureţi.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow