15.2 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023
Array

Procurorii vor pedepse mai mari pentru cei doi poliţişti cu chitanţe false de la Harlau

Oamenii legii au formulat apel în cazul celor doi poliţişti ieşeni acuzaţi că au făcut matrapazlâcuri.

Ieri a avut loc primul termen al apelului făcut de procurori în cazul lui Gheorghe Scripniciuc şi Marian Neamţu. Iniţial, Tribunalul Iaşi l-a condamnat pe Gheorghe Scripniciuc la doi ani de închisoare, cu suspendare, în vreme ce Marian Neamţu a primit aceeaşi pedeapsă, pentru abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu. Cei doi au fost trimişi în judecată pentru că ar fi încercat să obţină în mod ilegal bani.

Potrivit anchetatorilor, prima faptă descoperită imputată celor doi datează de pe 15 octombrie 2011. Atunci, aceştia au oprit în trafic un cetăţean ucrainean care depăşise marcajul longitudinal al drumului. Oamenii legii au afirmat că cei doi poliţişti i-au spus ucraineanului că, dacă va plăti amenda pe loc, ei îi vor elibera o chitanţă. Şoferul avea asupra sa 200 de lei şi mai mulţi dolari. Astfel, ucraineanul i-ar fi dat unui agent 200 de lei şi 200 de dolari.

La insistenţele şoferului, unul dintre agenţi i-a dat o chitanţă, dar care nu era ştampilată şi nu avea trecut vreun nume. Toată tărăşenia a ieşit la iveală după ce ucraineanul a mers la Poliţie şi a arătat chitanţa primită, oferindu-se, totodată, să-i identifice pe cei doi agenţi.

Procurorii au intrat ulterior pe fir şi i-au percheziţionat pe cei doi. Anchetatorii au susţinut că, atât din maşina lor de serviciu, cât şi de la domiciliile acestora, au ridicat mai multe înscrisuri care le-ar fi dovedit vinovăţia.

Sursa Flacara Iasului

Alte articole