18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Procurorii DNA vor fi surprinsi cand vor auzi totul. Societate emblema a Iasului falimentata de coruptie?

Dupa ce au pus totul cap la cap, unii dintre cei implicati vor sa denunte totul la Directia Nationala Anticoruptie • O societate emblema a judetului Iasi a intrat in urma cu doua zile in faliment, dupa ce a fost tepuita cu sprijinul unui lichidator • Se vorbeste de acuzatii de dare si luare de mita

In urma cu doua zile, magistratii ieseni de la Tribunalul Iasi au fost nevoiti sa aprobe intrarea in faliment a SC Avicola SA, decizia fiind luata ca urmare a unui raport depus de lichidatorul judiciar al societatii, si anume societatea de practicieni in insolventa a lui Corneliu Mititelu, care a sustinut in fata judecatorilor ca nu mai exista nici o sansa de redresare pentru fostul combinat de crestere a puilor din Iasi.

„Pentru îndeplinirea planului de reorganizare si redresare a activitatii, au fost închiriate activele societatii. Alaturi de activitatea de închiriere a activelor, s-a luat în considerare si lichidarea activelor SC Avicola Iasi SA. Întrucât nu a existat un interes major pentru activele aflate în proprietatea SC Avicola Iasi SA, au fost valorificate doar o parte din active, iar sumele obtinute au fost insuficiente pentru a achita în totalitate creantele curente, precum si cele prevazute în programul de plati. Având în vedere aceasta situatie, am întocmit  raportul cu propunere de deschidere a procedurii de faliment în forma generala a SC Avicola Iasi SA”, a aratat lichidatorul in raportul de faliment trimis judecatorului sindic.

Prin urmare, firma Management Reorganizare Lichidare (MLR) a lui Mititelu admite in raportul trimis judecatorilor ca principala modalitate prin care s-a incercat respectarea planului de reorganizare, si implicit plata datoriilor SC Avicola SA Iasi, se refera la inchirierea activelor combinatului de crestere a puilor. Numai ca MLR nu s-a ingrijit ca firmele care au inchiriat spatiile sa achite la timp chiria, astfel incat Avicola sa-si asigure veniturile estimate. In anul 2012, Mititelu a inchiriat cele mai importante active ale Avicola, in special fermele si abatorul de la Targu Frumos, catre firma Makler Plus, controlata de afaceristul ucrainian Serghei Demidov.

continuarea pe bzi.ro

Alte articole