25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Procuror din Harlau condamnat la 4 ani de inchisoare

De la promovări la instanţele bucureştene, s-a ajuns ca DNA să descindă tot mai des prin justiţia ieşeană * procurori şi judecători s-au ales cu dosare penale sau chiar condamnări.
Ultimii ani au fost extrem de problematici pentru magistraţii ieşeni, care au trecut din scandal în scandal. Dacă mai demult Iaşul se lăuda cu judecătoare promovate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a ajuns să aibă magistraţi în arest la domiciliu şi chiar condamnaţi pentru corupţie.

Pe lista celor condamnaţi a intrat procurorul din Hîrlău Ghenadie Ciobanu, care s-a ales cu 4 ani de închisoare. El a primit 200 de euro, pentru a da o soluţie de netrimitere în judecată în cazul unui şofer beat care lovise cu maşina un biciclist. Procurorul i-a dat o amendă administrativă, pe motiv că fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni. Cu toate că l-au trimis în judecată doar pentru această faptă, procurorii DNA au vorbit şi despre alte afaceri ale lui Ciobanu: „Deşi sumele de bani ori bunurile pe care le-a obţinut în acest mod sunt modice – vin, picioare de oaie, carne de porc, ouă, rezultă faptul că inculpatul a transformat sediul Parchetului într-o anexă a combinatului Cotnari, de unde a achiziţionat peste o tonă de vin în decursul unui singur an şi l-a depozitat în garajul unităţii, şi mica ciupeală într-o veritabilă politică penală”.

Scandal conjugal şi trafic de influenţă
În centrul altui scandal a ajuns judecătorul Dan Anton, acuzat de trafic de influenţă, violarea vieţii private, instigare la abuz în serviciu, şantaj şi dare de mită. Alături de acesta, pe lista neagră au ajuns o grefieră de la Judecătoria Iaşi, Mihaela Gabriela Prelipcean, procurorul Mihaela Juravle, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani, fostul senator sucevean Teodor Haucă, iubita lui Anton, Marina Moglan, italianul Rento Del Gatto, consilierul de la Senat Doina Bădică, poliţistul de frontieră Florin Daniel Zvâncă, de la PTF Stânca Costeşti, medicul Carmen Gabriel Lupuşoru, de la Spitalul Socola, şi agentul de pază Ion Cătălin Păpuşoi.
Continuarea pe Ziarul Evenimentul

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow