More

  Procesiune pe străzile Pașcaniului. Catolicii au sărbătorit Joia Verde – FOTO

  Array

   

  Zi de sărbătoare pentru catolici. Prin slujbe si pelerinaj a fost marcată Joia Verde. Copii îmbrăcați în veșminte și haine albe au stat în față și au aruncat petale de flori. Cântecele religioase au creat o atmosferă de liniște pe traseul urmat, de la Biserica Catolică până la Mânăstirea Cavanis.

  Joi seară, comunitatea catolică din Pașcani a celebrat solemnitatea Trupul și Sângele Domnului, o sărbătoare cunoscută ca fiind Joia Verde. Liturghia a început la ora 18 și a durat aproximativ o oră, după care credincioșii au pornit în procesiune pe străzile din oraș.

  Au fost făcute patru oprire, ele semnificând patru altare sau cele patru zări, iar la fiecare dintre ele s-a citit  Evanghelia și s-a cerut binecuvântarea lui Dumnezeu asupra oamenilor, recoltelor etc.

  Denumirea de Joia Verde, este o denumirea populară care s-a născut datorită unei celebrări care constă în construirea de altare în căsuţe din crengi verzi, sau împodobirea altarelor cu multă verdeaţă, acolo unde urmează să se facă o procesiune cu Preasfântul Sacrament.

  Este vorba de o sărbătoare ale cărei origini sunt din Evul Mediu şi care are menirea de a-i sensibiliza pe credincioşi asupra prezenţei permanente a lui Cristos în şi între noi în acest sacrament sublim al Euharestiei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Centru de vaccinare pentru profesori la Târgu Frumos. Peste 500 de persoane s-au vaccinat la centrul din Pașcani

  Noutati in ceea ce priveste cea de-a doua etapa a campaniei de vaccinare. Incepand cu 8 februarie a.c., Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta...

  Anunt licitatie spatiu Pascani

  SCM GR I MUNCA COLECTIVA Pascani anunta scoaterea la licitatie pentru vanzare a spatiului in suprafata de 96,46 mp, situat in Pascani, strada Gradinitei, nr...

  Mașină cu țigări de contrabandă, oprită în trafic la Târgu Frumos

  La data de 25 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi au depistat un bărbat, de 52 ani, din jud. Neamţ,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI