More

  Procesiunea de Florii din centrul municipiului Pașcani (VIDEO)

  Array

  Florii Pascani 2013Sarbatoare importanta pentru crestin-ortodocsii din toata tara. Astazi, 28 aprilie, cu o saptamana inainte de Sfintele Pasti, credinciosii sarbatoresc intrarea Domnului Nostru Iisus Hristos in Ierusaliam.

  In municipiul Pascani dupa oficierea slujbelor care comemoreaza acest eveniment important din istoria crestinatatii, pascanenii s-au adunat in piata “Mihail Sadoveanu”, pentru o alta slujba in aer liber.

  Parintele Pavel Postolachi, impreuna cu credinciosii parohiei “Inaltarea Domnului”, au organizat si o procesiune prin centrul orasului. In frunte cu o icoana de mari dimensiuni, care infatiseaza sarbatoarea de astazi, protopopul impreuna cu zeci de credinciosi au poposit in piata Casei de Cultura.

  Timp de o ora, un sobor format din mai multi preoti parohi din Municipiul Pascani au cantat cantece bisericesti si au rostit rugaciuni specifice duminicii Floriilor.

  Evenimentul a fost urmat de doua grupuri de copii, de la Liceul “Nicolae Iorga” condusi de profesorul Alexandru Arsinel si cel al Asociatiei “Sansa 2010”, care i-au incantat pe cei prezenti cu mai multe melodii religioase.

  Printre cei prezenti, s-au numarat si primarul Dumitru Pantazi si deputatul Neculai Ratoi. La sfarsitul evenimentului, o parte dintre credinciosi s-au indreptat catre parohia “Sfantul Gheorghe”, unde astazi se sarbatoreste hramul bisericii.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ANPC: Lidl, Kaufland, Mega Image și Sensiblu sau Help Net, printre companiile amendate pentru măști neconforme

  Câteva dintre cele mai mari companii de retail din România, precum Lidl, Kaufland sau Mega Image, precum și lanțuri farmaceutice naționale ca Sensiblu și...

  Angajaţii din serviciile de Ambulanţă vor mai primi un spor de 25%, pe lângă cel de 55%

  Ministru Sănătăţii, Nelu Tătaru a anunţat, vineri seară, în debutul şedinţei de Guvern, că salariaţii din serviciile de Ambulanţă vor primi un spor suplimentar...

  Primele zile de iarnă aduc ploi, ninsori la munte și lapoviță. Când se va încălzi vremea

  Primele zile de iarnă aduc ploi, ninsori la munte și lapoviță. Dacă porniți la drum, să aveți mașina pregătită pentru că în anumite zone...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI