17.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Procesiunea de Florii din centrul municipiului Pașcani (VIDEO)

Florii Pascani 2013Sarbatoare importanta pentru crestin-ortodocsii din toata tara. Astazi, 28 aprilie, cu o saptamana inainte de Sfintele Pasti, credinciosii sarbatoresc intrarea Domnului Nostru Iisus Hristos in Ierusaliam.

In municipiul Pascani dupa oficierea slujbelor care comemoreaza acest eveniment important din istoria crestinatatii, pascanenii s-au adunat in piata “Mihail Sadoveanu”, pentru o alta slujba in aer liber.

Parintele Pavel Postolachi, impreuna cu credinciosii parohiei “Inaltarea Domnului”, au organizat si o procesiune prin centrul orasului. In frunte cu o icoana de mari dimensiuni, care infatiseaza sarbatoarea de astazi, protopopul impreuna cu zeci de credinciosi au poposit in piata Casei de Cultura.

Timp de o ora, un sobor format din mai multi preoti parohi din Municipiul Pascani au cantat cantece bisericesti si au rostit rugaciuni specifice duminicii Floriilor.

Evenimentul a fost urmat de doua grupuri de copii, de la Liceul “Nicolae Iorga” condusi de profesorul Alexandru Arsinel si cel al Asociatiei “Sansa 2010”, care i-au incantat pe cei prezenti cu mai multe melodii religioase.

Printre cei prezenti, s-au numarat si primarul Dumitru Pantazi si deputatul Neculai Ratoi. La sfarsitul evenimentului, o parte dintre credinciosi s-au indreptat catre parohia “Sfantul Gheorghe”, unde astazi se sarbatoreste hramul bisericii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow