16.3 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

Procese pentru evacuarea chioşcurilor din faţa Gării. Primăria vrea să amenajeze un parc, patronii, printre care si un consilier local, refuza să elibereze domeniul public

 Primăria Paşcani se judecă cu patru societăţi comerciale pentru a fi evacuate de pe domeniul public. Printre ele se afla şi firma unui consilier local care a ignorat notificările primite din partea administratiei locale. Chioşcurile lor sunt amplasate în faţa Gării, pe spaţiul verde, zonă care este în plin proces de modernizare.

Odată cu asfaltarea străzii Gării, a parcărilor din apropiere şi amenajarea trotuarelor,  administraţia locală vrea să sistematizeze şi spaţiile verzi din fata principalei porţi de intrare a municipiului. Aici se afla amplasate ,de ani de zile, câteva chioşcuri unde se vând de la produse alimentare până la sicrie, cruci şi alte articole pentru înmormântare. Suprafeţele de teren aflate în domeniul public al municipiului sunt ocupate pe baza unor contracte de închiriere, încheiate pe o perioadă de cinci ani de zile.

Primăria Paşcani a notificat patronii societăţilor să elibereze terenurile şi să le aducă la starea iniţială,  conform prevederilor contractuale. Purtătorul de cuvânt susţine că în astfel de situaţii contractul încetează de drept fără alte formalităţi prealabile.

Societăţile vizate au refuzat să elibereze terenul public închiriat deşi au fost notificate de două ori în acest an. Din acest motiv Primăria Paşcani le-a acţionat în judecată. Administratia solicita evacuarea forţată, cu executorul  judecătoresc. Procesele se afla pe rolul Judecătoriei Paşcani, trei dintre ele în curs de judecare iar altul în procedura de mediere.

 

 

Primul şi cel mai vizibil spaţiu comercial din faţa gării este cel al omului de afaceri Gelu Costachescu, fost candidat pentru Primăria Paşcani. Acolo se găsesc la vânzare atât produse alimentare cât şi sicrie, privelişte neadecvată şi tot mai des criticată de cei care coboară din tren. Deşi contractul expira în februarie anul viitor el refuza să dărâme ce a construit şi să lase liber terenul pe motiv că nu poate lăsa salariaţii pe drumuri şi că a făcut investiţii. În acest caz pronunţarea hotărârii este programată pentru dată de 6 decembrie 2017 – vezi aici.

 

 

 

 

Tot pe spaţiul verde, în imediata apropiere,  se afla cel de-al doilea minimarket care aparţine societăţii Lorimer Paşcani, patronata de consilierul şi liderul PNL Paşcani Marius Pintilie. Alesul local nu a ţinut cont de notificările Primăriei şi nici de planurile de investiţii pentru modernizarea zonei. Aşadar continua să ocupe domeniul public în baza unui contract reinnoit la sfârşitul anului 2016, pentru o perioadă de 5 ani de zile şi o chirie de cca 3800 lei pe lună. El a refuzat să comenteze această situaţie şi să explice dacă se află, sau nu, într-o situaţie de incompatibilitate. Următorul termen de judecată este stabilit pentru 13 decembrie 2017 – vezi aici.

 

Celelalte două societăţi sunt Roconstilo SRL şi Canedo SRL care au amplasate câte un chioşc pe spaţiul verde din fata Oficiului Poştal.

 

Reprezentanţii Primăriei susţin că după eliberarea terenului urmează să fie amenajat un parc şi să fie puse bănci având în vedere că în apropiere se află staţia de autobuz. De asemenea şeful Gării intenţionează că în aceiaşi zonă să amplaseze una sau chiar două locomotive vechi şi recondiţionate, un simbol pentru tradiţia ceferistă a Pascaniului. Propunerea nu este pe placul municipalităţii dar se caută soluţii pentru amplasarea lor în apropiere, susţine purtătorul de cuvânt al institutiei.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow