1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Proces la Tribunal! Se cere infiintarea unui lagar de exterminare a cainilor, la Pascani

Inspectorii de la DSVSA au dispus inchiderea unui adapost pentru cainii maidanezi, pe motiv ca animalele nu sunt ingrijite corespunzator • Reprezentantii adapostului ameninta ca vor da drumul la cainii bolnavi si nesterilizati pe strazi • Pe de alta parte, Primaria Pascani a solicitat judecatorilor sa mentina functionarea padocului in care, de foame, cainii au ajuns sa se manance intre ei • Practic, se cere lasarea in functiune a unui lagar de exterminare a cainilor

Un proces aflat pe rolul Tribunalului Iasi agita spiritele in ceea ce priveste soarta a sute de caini maidanezi. Intr-un proces deschis de Primaria Pascani impotriva Directiei de Sanatate Veterinara si Siguranta Alimentelor (DSVSA) se cere infiintarea unui adevarat lagar de exterminare a cainilor. Este un proces de-a dreptul inedit, care prezinta o situatie hilara, aparent fara nicio rezolvare. Toate partile implicate in acest proces sustin ca vor sa apere cainii maidanezi, dar de fapt acestia au ajuns sa se manance intre ei. Scandalul a aparut deja de cateva luni si nicio asociatie care pretinde ca are grija de cainii maidanezi nu a intervenit pentru protejarea lor.

Adapostul nu are autorizatie

Totul a pornit ca urmare a plangerilor formulate de cetatenii din Pascani, cu privire la faptul ca animalele inchise in padocul primariei se mananca intre ele de foame si nu sunt ingrijite corespunzator. Lucratorii din cadrul DSVSA Iasi au mers in control la padoc pe data de 28 martie 2013. Si-au pus mainile in cap cand au vazut ce era acolo. Cainii se mancau intre ei, erau nevaccinati si tinuti in conditii insalubre. Mai mult, adapostul nu avea nicio autorizatie de functionare emisa de autoritatile statului. In aceeasi zi in care a avut loc controlul, cei de la DSVSA au dat o ordonanta de inchidere a padocului. Numai ca reprezentantii primariei nu au facut nimic pentru a salva animalele inchise, aproape 100 de caini fara stapan. Au stat cu mainile in san si au ignorat dispozitia celor de la DSVSA. Pe data de 16 aprilie 2013, reprezentantii institutiei de control au dat o noua ordonanta, prin care au dispus ca in termen de 24 de ore, toti cainii sa fie relocati. In caz contrar, au amenintat ca vor da o amenda de 50.000 lei. De aici, incepe circul. Primaria vrea sa mentina lagarul de exterminare a cainilor, iar DSVSA solicita eliberarea animalelor pe strada, avand in vedere ca nu exista un alt loc in care sa fie relocati.

Continuare pe BZI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow