4 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

Proces între căruţaş şi şofer de BMW: a câştigat primul. Totul a pornit de la o depăşire

Un căruţaş era să ajungă şi accidentat, şi cu banii luaţi. Singura vină a acestuia a fost că s-a aflat în calea unui şofer neatent. Firma de asigurări care a suportat cheltuielile aferente reparării unui BMW X3 a cerut instanţei ca banii să-i fie plătiţi de căruţaş.

Pe 17 februarie 2018, în jurul orei 19.20, C.Ş. îşi conducea căruţa trasă de un cal pe drumul european, între Liteni şi Cotnari. Din sens contrat se apropia un Volkswagen. Acesta a fost depăşit de un BMW X3, condus de C.J., care nu a mai avut timp să revină pe banda sa de deplasare, lovind calul şi roata din stânga faţă a căruţei. Poliţiştii sosiţi la faţa locului l-au amendat pe căruţaş, constatând că acesta avea o alcoolemie de 0,1‰ în aerul expirat. Ei au apreciat însă că accidentul s-a produs din vina lui C.J., întrucât acesta nu se asigurase că poate efectua depăşirea în condiţii de siguranţă. Aceasta, deşi şoferul afirmase că nu observase căruţa întrucât aceasta nu era semnalizată luminos.

Groupama Asigurări i-a cerut lui C.Ş. să plătească suma de 21.414 lei, reprezentând jumătate din suma achitată pentru repararea autovehiculului, care era asigurat CASCO. Societatea l-a notificat pe căruţaş de două ori, fără a primi niciun răspuns, motiv pentru care s-a adresat instanţei. Reprezentanţii firmei au apreciat că poliţiştii reţinuseră greşit vina pentru producerea accidentului în sarcina şoferului, afirmând că de fapt culpa i-ar aparţine lui C.Ş.

În faţa judecătorilor din Hârlău, căruţaşul s-a prezentat cu un martor, un consătean care se afla în căruţă la momentul accidentului. Acesta a declarat că C.Ş. purta o vestă reflectorizantă şi ţinea în mână o lanternă aprinsă, căruţa fiind astfel semnalizată corespunzător. Magistraţii au reţinut această mărturie, ajungând la aceeaşi concluzie ca şi poliţiştii, că vina pentru producerea accidentului s-a datorat şoferului. Ca urmare, acţiunea depusă de Groupama Asigurări a fost respinsă. Sentinţa poate fi încă atacată cu apel.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Câți români încă mai au WC-ul în curte. Țara ar putea scăpa de toaletele din spatele casei în 10 ani

Toaletele din spatele casei încă sunt ”la modă” în România, cu toate că nu e un subiect...

Există smântâna de post! Rețeta cu ingrediente 100% naturale

Smântâna merge de minune la tot felul de preparate culinare, dar ce ne facem când suntem în...

Pâinea s-ar putea scumpi cu până la 15%. Avertismentul producătorilor români

Pâinea care ajunge pe mesele românilor ar putea fi mai scumpă în perioada următoare cu până la...

INS: Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent. Cum este distribuită sărăcia în țară

Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent, dublu față de țările dezvoltate din Europa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI