25.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
25.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
Array

Problemele mediului înconjurător dezbătute de catre 5 elevi din Pașcani, în Macedonia

Ultimele știri

Problemele mediului înconjurător dezbătute de catre 5 elevi din Pașcani, în Macedonia. Proiectul s-a desfasurat pe parcursul a 7 zile unde au participat grupuri de elevi din Marea Britanie, Macedonia, Turcia, Albania Kosovo şi Bosnia Şi Herţegovina. Programul a fost bine structurat si a constat in numerose activitati educative.

elevi sadoveanu proiect

In perioada 14 – 21 mai un grup de 5 elevi ai Colegiului National „Mihail Sadoveanu” a participat la un proiect de schimb de experienţă în Macedonia cu denumirea „Sustainable Rebuilding in Europe” care a avut ca temă conştientizarea tinerilor cu privire la ecologie şi problemele de mediu cu care se confruntă societatea Europeană modernă precum şi găsirea de soluţii pentru problemele de această natură.
Participarea celor 5 tineri la acest proiect s-a realizat prin colaborarea doamnei Director Dimitriu Carmen cu organizaţia non guvernamentală „Support for Youth Development”, proiectul fiind realizat și finanțat de către TINACT/YOUTH IN ACTION, prin intermediul celor două agenții naționale, deci, cu finanțare europeană.
Proiectul s-a desfăşurat în Kruşevo, o localitate situată la 1500 de metri altitudine în munţii Macedoniei.
Timp de 7 zile Hărăţu Ioana, Cîtiea Bianca, Buzatu Daniela, Şerban Emanuel, Pîrlea Andrei şi Harhată Oana (liderul de grup) au locuit şi au participat la activităţile programate în incinta pensiunii „Vila la Kola”. Alături de ei au participat alte 6 grupuri de tineri din Marea Britanie, Macedonia, Turcia, Albania Kosovo şi Bosnia Şi Herţegovina.
Activităţile educative desfăşurate au fost de natură non formală, tinerii având ocazia de a discuta şi colabora în permanenţă cu membrii celorlalte grupuri participante. Printre aceste activităţi se numără o plimbare prin pădure cu scopul de a realiza tablouri artistice folosind obiecte din natură, colectarea de alimente şi îmbrăcăminte pentru sinistraţii din Bosnia şi un atelier de creaţie pentru crearea de obiecte decorative din obiecte reciclabile; obiecte care au fost dăruite locuitorilor din Krusevo.
Programul destul de strict a fost foarte bine structurat astfel încât toţi participanţii au plecat spre casă cu un bagaj bogat de cunoştinţe, o experienţă foarte frumoasă şi cu lacrimi în ochi la despărţirea de ceilalţi participanţi.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
25.4 ° C
26.3 °
22.2 °
54 %
3kmh
4 %
Dum
27 °
lun
29 °
mar
27 °
mie
31 °
joi
35 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI