13.4 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Problemele de sănătate ale lumii, schimbătoare: trăim mai mult, dar suntem mai bolnavi

 

Un studiu de anvergură, realizat la nivel mondial, arată că în cea mai mare parte a lumii oamenii trăiesc mai mult, dar bolile de care suferă sunt mai numeroase.

Publicat de The Lancet, raportul respectiv arată că, în acest moment, factorii declanşatori ai celor mai multe boli sunt presiunea arterială mare, fumatul şi consumul de alcool, relateaza BBC.

Potrivit acestui raport, bolile de inimă şi atacul cerebral au cauzat un deces din patru, în total aproape 13 milioane la nivel mondial, în 2010.

Statisticile arată că şi victimele HIV/SIDA sunt în continuare numeroase. Aproximativ 1,5 milioane de persoane îşi pierd viaţa anual din cauza acestor boli.

Deşi speranţa de viaţă a oamenilor a crescut, la nivel global, rămân, totuşi, zone în care moartea timpurie este o ameninţare constantă, cum ar fi Africa Subsahariană.

Studiul arată cât de repede, surprinzător de repede, se schimbă problemele de sănătate ale lumii. Totodată, arată şi recunoaşte progresul fantastic făcut de medicină, în anumite aspecte„, consideră profesorul Peter Piot, din cadrul London School of Hygiene and Tropical Medicine, care nu a fost implicat în studiu.ziarulorioznt.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow