18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Probleme la audiențe. Tot mai multe cereri de ajutoare sociale

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Din ce în ce mai mulţi păşcăneni ajung la Primărie pentru a cere ajutoare în bani, fie pentru a-şi face lucrări la locuinţă sau oameni bolnavi care nu au cu ce să îşi cumpere medicamente.
Este şi cazul Mariei Rusu din Blăgeşti. Aceasta s-a prezentat astăzi la audienţe şi a solicitat bani să îşi cumpere materiale de construcţie deoarece la începutul lunii decembrie i-a luat foc acoperişul. Femeia spune că are o pensie de 580 lei din care trebuie să îşi cumpere medicamente şi să trăiască.

Viceprimarul i-a transmis păşcănencei că nu mai poate primi ajutor de urgenţă deoarece în luna decembrie i-a dat 3000 lei şi nu se dă de două ori bani pentru aceeaşi cauză. Totuşi, va încerca să o ajute să obţină sponsorizări de la firmele din oraş. În acest sens Compartimentul de Asistenţă Socială va face adrese la sediile respective în care să prezinte problema femeii.

Un alt caz este cel a lui Ionuţ Strungariu din Paşcani. Bărbatul are probleme de sănătate şi nu are cu ce să-şi cumpere medicamente. Astăzi a venit la Primărie cu o reţeta în valoare de 254 lei şi a cerut bani pentru a-şi achiziţiona tratamentul. Reprezentanţii instituţiei l-au asigurat pe bărbat că va primi suma solicitată şi l-au sfătuit să îşi facă dosar pentru ajutor social pentru a beneficia de bani lunar şi reţete compensate.

Şi extinderea utilităţilor a fost o problema intens dezbătută astăzi. 6 păşcăneni din suburbiile Lunca, Blăgeşti şi din Municipiu au solicitat extinderea reţelei de gaz metan şi energie electrică. Viceprimarul i-a invitat pe toţi să participe mâine la dezbaterea publică privind lista de investiţii pentru anul 2016 ce se va desfăşura mâine, începând cu ora 12:00 la Primărie.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.4 ° C
19.5 °
17.8 °
89 %
1.2kmh
5 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI