12.8 C
Paşcani
joi, iunie 1, 2023
Array

Probleme inainte de inceperea noului an scolar. Clasele pregatitoare, fara mobilier si grupuri sanitare speciale

Intalnire importanta intre directorii si contabilii de la scolile din Pascani si reprezentantii administratiei locale. Azi de la 9.30, in sala de sedinte a Primariei a fost facuta o analiza cu privire la pregatirea unitatilor de invatamant inainte de inceperea noului an scolar.
Majoritatea dintre directorii de scoli au raportat ca sunt pregatiti pentru inceperea noului an scolar. Au fost semnalate, insa , si o serie de probleme in legatura cu asigurarea conditiilor pentru primirea micutilor de la clasa pregatitoare.
In acest sens doua unitati de invatamant sunt amenintate de inspectorii DSV ca nu vor primi autorizatie de functionare pe motiv ca nu indeplinesc conditiile prevazute de lege. Este vorba despre Scoala Generala de la Gastesti unde nici pana acum nu a sosit mobilierul pentru clasa pregatitoarea si Liceul Miron Costin unde trebuie amenajate toalete speciale pentru cei mici.

Mai mult directoarea de la Gradinita nr 6 de pe Esplanada a atras atentia ca plafonul sta sa cada peste copii si ca sunt necesare lucrari urgente de reparatii.

In aceeasi sedinta administratorul public a anuntat ca Primaria Pascani a facut, astazi, o plata catre scoli de cca 3, 2 mld de lei vechi, pentru acoperirea unor cheltuieli si plata restantelor la servicii si utilitati.

Tot astazi contabilii unitatilor scolare au participat la o instruire privind folosirea unui program contabil care permite interactivitatea online cu Primaria Pascani, in vederea actualizarii in timp real a situatiilor privind veniturile si cheltuielile facute din bani publici.

Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow