3.6 C
Paşcani
joi, decembrie 9, 2021

Probleme cu gunoaiele, primarul amenință din nou: Voi da dispoziție Poliției Locale sa dea amenzi, sa vâneze!

Gunoiul menajer depozitat la pubele nu poate fi sortat, si valorificat de altcineva decât de operatorul județean de salubritate deoarece aparține municipalității iar preluarea neautorizată este considerată un furt.

Precizările au fost făcute de primarul municipiului in contextul in care zilnic pot fi văzute persoane cu saci sau cărucioare pline cu peturi si doze de aluminiu, in drum spre centrul de colectare, pentru valorificarea lor. In cadrul conferinței de presa edilul a făcut apel la Poliția Locală pentru a lua măsurile necesare.

In același contest primarul a anunțat ca va dispune ca Poliția Locală sa “vâneze” si sa aplice amenzi usturătoare celor care nu depozitează selectiv gunoiul menajer sau celor care îl arunca, la întâmplare, pe domeniul public.

Marius Pintilie a spus nu este o alta varianta pentru scăderea costurilor de colectare si depozitare a gunoiului, decât reciclarea si a recunoscut ca majoritatea localităților din județ se confrunta cu aceeași problema. Edilul a anunțat ca urmează sa fie distribuiti saci menajeri pentru depozitarea hârtiei/cartonului si a peturilor de plastic, in urma unor discuții avute in cadrul asociației județene ADIS.

Menționăm ca pana acum, edilul pascanean a refuzat sa distribuie saci menajeri pe motiv ca nu sunt bani, desi municipalitatea are un excedent considerabil după primele șase luni din acest an. In alte localități din județ procentul de colectare selectiva este mult mai mare deoarece primăriile au venit in ajutorul cetățenilor cu saci si materiale de informare.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Regulament pentru parcari, in dezbatere publica. Cine si in ce conditii poate obtine un loc de parcare -DOC

Primaria municipiului Pascani a pus in dezbatere publica un proiect de Regulament privind folosirea terenilor pentru parcarea...

Suspiciuni in legatura cu CV-ul primarului. Olariu: Nu a terminat facultatea. Sa arate diploma de inginer! Pintilie: Nu comentez…!

Suspiciuni in legatura cu CV-ul primarului Pascaniului, Marius Pintilie. Un consilier local din opozitie sustine ca edilul...

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI