6.9 C
Paşcani
joi, februarie 2, 2023

Probleme cu eliberarea avizelor de functionare. Administratorul public asteapta multumiri

Scandal la Primaria Pascani cu privire la modul de eliberare a avizelor de functionare pentru societatile comerciale.

Un consilier local sustine ca mai multi oameni de afaceri din municipiu ar fi intampinat dificultati in obtinerea avizului de la Primarie din cauza unui functionar public dar si pentru ca regulamentul prin care sunt stabilite conditiile nu a fost actualizat de ani de zile. Sorin Olariu sustine ca se numara printre cei care a fost nevoit sa depuna de cate ori dosarul la Primarie si ca nici pana acum nu a obtinut avizul solicitat.

Consilierul local spune ca, ultima oara,  functionarul public ia cerut documente care erau depuse deja la dosar si ca inainte de expirarea cerereii a fost informat ca ar mai fi nevoie de o schita a cladirii. Olariu crede ca este victima unei razbunari dupa ce a atrat atentia in Consiliul Local ca regulamentul trebuie actualizat conform prevederilor legale si ca in momentul de fata sunt impuse conditii in functie de persoane si interese.

Subiectul a fost pus in discutie si pe retelele de socializare. In clipurile postate, consilierul pascanean a mai spus ca in ultima perioada au fost refuzate zeci de dosare iar oamenii de afaceri au fost nevoiti sa depuna actele , din nou, deaorece functionarul respecitv a fost plecat in concediu si nu a avut timp sa le verifice.

Administratorul public asteapta multumiri!

Administratorul public al Primariei, Claudiu Bodoasca – foto a sustinut in cadrul unei conferinte de presa ca acuzatiile consilierului local nu ar fi adevarate si ar fi vorba de o presiune asupra functionarului public, pentru a elibera avizul solicitat, fara ca la dosar sa fie toate actele necesare.

Tot in cadrul conferintei de presa administratorul public a precizat ca societatea consilierului pascanean a fost nevoita sa depuna, din nou, dosarul, ca trebuie completat si ca este la un pas de a obtine documentul solicitat.

De asemenea reprezentantul Primariei a sustinut ca, pana acum, societatea respectiva ar fi functionat ilegal, desi consilierul local a aratat ca firma sa isi desfasoara activitatea in baza prevederilor regulamentului care nu a fost modificat.

Claudiu Bodoasca a mai spus ca Sorin Olariu ar trebui sa multumeasca administratiei locale „pentru ca l-a indrumat si reuseste sa intre in legalitate, sa poata dormi linistit pe viitor….”

Asteptarile administratorului public sunt cel putin surprinzatoare, in contextul in care salariatii Primariei sunt platiti chiar din taxele si impozitele incasate de la contribuabili, persoane fizice si societati comerciale, pentru a presta cu celeritate astfel de servicii.

Mentionam ca pe site-ul Primariei la sectiunea avize acorduri si autorizatii nu sunt disponibile informatiile necesare agentilor economici pentru obtinerea avizului de funcionare, ci doar formularul care trebuie completat si depus la dosar.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow