18.5 C
Paşcani
marți, mai 24, 2022
Array

Problema presiunii la apă, la blocurile din Pascani, nu a fost rezolvată. Din cauza consilierilor PNL

Problema presiunii la apă, mai ales la blocurile turn din Paşcani, nu a fost rezolvată astăzi din cauza consilierilor din opoziţie. Ei au votat împotriva unui proiect de hotărâre propus spre aprobare de primarul municipiului prin care hidrofoarele şi staţiile de pompare să fie date spre exploatare operatorului Apa Vital. Edilul a motivat că în acest fel furnizorul de apa va avea grijă de aceste echipamente, le va întreţine şi repară pentru a fi funcţionale.
În replică consilierii PNL au spus că hidrofoarele ar trebui să rămână, ca şi până acum, la regia locală de termoficare iar Apa Vital să plătească eventualele servicii de întreţinere regiei pascanene.
O altă propunere tot din partea opoziţiei a fost ca echipamentele să fie date operatorului ieşean doar dacă există un contract semnat între cei Apa Vital şi RAGCL aşa încât regia, care foloseşte aceleaşi hidrofoare să nu întâmpine dificultăţi cu presiunea apei calde.

În replică reprezentantul Apa Vital, invitat la şedinţă, a spus că sunt excluse astfel de probleme şi că nu poate întreţine sau înlocui, la nevoie, echipamentele care asigură presiune a apei, dacă nu le are în exploatare.
Şi directorul RAGCL a confirmat că cea mai buna soluţie ar fi fost că staţiile pentru presiune a apei să fie date spre exploatare furnizorului de apă. Asta deoarece RAGCL Paşcani nu are bani nici de întreţinere şi nici pentru piese de schimb iar Apa Vital plăteşte facturile la energie electrică, inclusiv pentru apă caldă.
Un alt argument a venit din partea directorului economic al Primăriei. Odată cu darea spre folosinţă a acestor staţii administratia locală ar fi încasat o redevenţă mai mare, raportată la valoarea de inventar a echipamentelor.
Până la urma proiectul nu a primit suficiente voturi pentru a fi aprobat. Asta deoarece consilierii PNL au votat împotrivă. Primarul municipiului a reacţionat imediat şi a spus că în ultima perioadă a primit numeraose reclamaţii de la cetăţeni din cauza presiunii scăzute la apă şi ca problema nu a fost rezolvata din cauza consilierilor din opoziţie.
Menţionăm că RAGCL a încercat să încheie un contract cu Apa Vital în valoare de 12 000 pe lună pentru întreţinerea acestor echipamente. Operatorul ieşean nu a fost deacord cu acesta propunere şi a preferat să intervină direct pentru repararea echipamentelor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow