Array

Problema medicului de familie la Stolniceni a fost rezolvată

Veste bună pentru câteva sute de săteni dintr-o comună din apropiere de Paşcani. După mai bine de o luna de zile vor avea, în sfârşit, medic de familie. Este vorba despre o tânăra din Iaşi care a fost repartizată de către Casa de Asigurări de Sănătate în această comună, după decesul fostului medic din sat.

med de fam stefania anton

Ştefania Anton este noul medic de familie din comuna Stoniceni Prăjescu. Are 31 de ani şi a terminat Facultatea din Iaşi în anul 2013, iar de atunci a făcut voluntariat în două cabinete medicale din Iaşi. Doctorul urmează să facă naveta şi spune că pacienţii din comună vor avea tot sprijinul din partea ei.

Medicul de familie a fost astăzi în comună şi a asistat la şedinţa de îndată organizată de administraţia pentru ca cei din conducere să voteze proiectul de hotărârea ce face referire la concesionarea spaţiului din incinta Dispensarului medical, pe o perioada de 45 de ani.

Suprafaţa cabinetului are aproape 40 mp şi include trei camera, acolo unde vor fi amenajate sălile de aşteptare, de vaccinare şi de consultare. Chiria pe care o va plăti medicul de familie către Primărie din comună este de 426 de lei pe luna, bani ce vor ajunge în bugetul local.

Menţionăm că medicul de familie Ştefania Anton îl înlocuieşte pe medicul Irina Taşa care a decedat în urmă cu mai bine de o luna de zile, fiind răpusă de cancer.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...