16.9 C
Paşcani
vineri, octombrie 7, 2022
Array

Problema căldurii nu a fost rezolvată. Şi noul furnizor de gaz cere banii în avans. Primăria este de acord cu debranşările

- Advertisement -

Păşcănenii mai au de aşteptat până când regia locală de termoficare va relua furnizarea căldurii şi apei calde. Chiar dacă a încheiat un nou contract de furnizare, cu o altă societate, după ce a renunţat la EON, robinetele vor fi deschise abia după ce regia va face o plată în avans de 250.000 de lei. Situaţia ar putea dura zile sau săptămâni de zile până când regia va strânge suma respectivă. Deocamdată cei care au restante la căldură nu se îngrămădesc să le achite. Astăzi RAGCL avea în casierie cu puţin peste 20.000 deşi are de încasat în jur de 5 milioane de lei.
Problema a fost discutată şi cu reprezentanţii administratiei locale. Consiliul Local a aprobat zilele trecute o rectificare bugetară, la propunerea primarului, prin care au fost luate 300.000 de lei de la repararea străzilor pentru a fi achitata în avans încă o transă din subvenţia la căldură. Banii vor ajunge mai târziu în conturile regie după ce hotărârile adoptate vor intra în vigoare.
Până atunci locatarii care au rămas la sistemul centralizat de încălzire, trebuie să găsească alte soluţii de încălzire. Cele mai mari probleme sunt în şcoli şi grădiniţe unde elevii tremura de frig. Noroc că cei mici au intrat în vacanta o săptămână de zile. Sunt însă tot mai multe persoane, mai ales cei care şi-au achitat facturile, care vor să se debranseze de la sistemul centralizat de incalzire. Conducerea regiei spune că astfel de cereri nu mai pot fi primite acum deoarece reţelele au fost pregătite deja pentru iarnă. Reprezentantii Primăriei spun, însă, că locatarii se pot debranşa deoarece regia nu le poate asigura căldură.
Menţionăm că EON Gaz a refuzat orice înţelegere pentru reluarea furnizării gazului până la achitarea datoriei de 1,1 mil de lei sau semnarea unui contract de garanţie de reprezentanţii administratiei locale.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow