29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

„Priveşte, ascultă, învaţă”. Proiect de pedagogie la Ruginoasa

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Maine, 18 martie, începând cu orele 13.00 Muzeul din Ruginoasa va fi gazda evenimentului „Priveşte, ascultă, învaţă“. Este vorba despre o activitate educativă a Muzeului Memorial ,,Al.I.Cuza” în parteneriat cu Școala Gimnazială Ruginoasa.  Aceasta are drept scop familiarizarea tinerei generaţii de elevi cu valorile culturii naţionale, cu importanţa conservării şi valorificării acestora peste timp. Dacă la început programul de pedagogie muzeală era destinat mediului universitar, cu timpul, acesta s-a diversificat, extinzându-se şi la nivel gimnazial şi liceal.

„Priveşte, ascultă, învaţă“- un proiect dedicat personalității lui Alexandru Ioan Cuza cu ocazia împlinirii a 196 de ani de la naștere. (20 martie 1820)

Acest program constă în vizitarea muzeului şi susţinerea de lectorate pentru elevii din şcolile gimnaziale. Prelegerile pe care le vor susține drd. prof. muzeograf Simona Ionescu, coordonatoarea muzeului, Irina Dodu –prof. director și Cristina Ciobotaru Cogut, profesor de istorie și Gabriela Stanciu, consilier educativ de la Școala Gimnazială Ruginoasa sunt însoţite de prezentarea unor documente, fotografii, materiale bibliografice, care contribuie şi mai mult la înţelegerea de către elevi a subiectului prezentat,respectiv personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
29.1 ° C
29.7 °
26.2 °
58 %
0.7kmh
58 %
mar
29 °
mie
28 °
joi
30 °
vin
30 °
sâm
27 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI