22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Prisecaru: Cea mai buna solutie pentru Pascani este aderarea la ARSACIS. Noi nu avem banii necesari pentru reabilitarea si extinderea retelelor de apa si canal. Vezi varianta integrala a planului de afaceri

Societatea locala de apa si canal din Pascani nu are puterea sa sustina investitiile necesare pentru reabilitarea retelelor de apa si canalizare si extinderea lor in suburbia. Aceasta este concluzia managerului societatii impartasita si reprezentantilor administratiei locale, inainte de a lua o decizie cu privire la aderarea Pascaniului la ARSACIS si predarea serviciilor operatorului Apa Vital Iasi

Discutiile pe acesta tema au avut loc miercuri dupa sedinta extraordinara a Consiliului Local, reprezentantii Prest Serv Apa SA Pascani prezentand si un plan de afaceri pentru perioada 2013 -2017. Din context reiese ca societatea ar avea nevoie de cel putin 120 de milioane de lei noi pentru extinderea retelelor de apa cu 139 km, a retelelor de aductiue cu 14 km si pentru reabilitarea a 70 km de retea de distrbutie a apei. De asemenea, in opinia directorului Ioan Prisecaru ar trebui construite inca 7 rezervoare, 22 statii de pompare , 3 statii de epurare iar retelele de canalizare ar trebui sa fie extinse in suburbii, cu 134 km.
Conducerea societatii sustine ca din banii incasati de la populatie nu ar putea fi acoperite decat maxim 6 mil de lei , restul de 114,3 mil lei urmand sa fie pusi de Consiliul Local Pascani din fonduri europene sau alte surse de venit.
Cele 6 milionane de lei ar urma sa fie incasate din profitul pe care l-ar realiza societatea in anii urmatori. Conform estimarilor, daca in urrmatorii ani pretul la apa si canalizare ar creste in fiecare an cu rata inflatiei, 5%, societatea ar putea obtine un profit brut de cca 418. 932 lei iar daca pretul utilitatilor de la Pascani ar fi aliniat la cel practicat de operatorul iesean s-ar putea obtine un profit brut de aproape 3,4 mil de lei.
In aceste conditii directorul societatii crede ca cea mai buna solutie pentru reabilitarea si extinderea retelelor de apa si canal din Pascani ar fi aderarea la ARSACIS . In acest fel ar urma sa fie atrase investitii de peste 20 de mil euro in urmatorii ani de zile.
Mentionam ca o decizie in acest sens va fi luata in sedinta ordinara de la sfarsitul acestei luni, daca administatia locala va reusi sa obtina garantii certe asupra investitiilor promise si a conditiilor de preluare a patrimoniului si a personalului. Reprezentantii Primariei Pascani au refuzat sa comenteze prognozele economice prezentate de managerul de la Prest Serv Apa SA pe motiv ca documentul nu a fost asumat, prin semnatura, de nici unul dintre directori.
Orizont.info

Plan de Afaceri 2013- 2017 Prest Serv Apa Pascani

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow