9.7 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Priorităţile Ministerului Sănătăţii în oncologie: Regândirea programului, prevenţia primară şi depistarea precoce

Priorităţile Ministerului Sănătăţii în oncologie vizează regândirea programului naţional, cu accent pe partea de educaţie, prevenţia primară şi depistarea precoce a bolii, dar şi realizarea unui registru naţional având ca scop creşterea echităţii în accesul la servicii de diagnostic şi tratament.

Potrivit Ministerului Sănătăţii (MS), 2013 va fi un an de reorganizare a Programului naţional de oncologie şi de reînnoire a parteneriatelor cu asociaţiile bolnavilor cronici.

Într-un comunicat remis luni MEDIAFAX, Ministerul Sănătăţii asigură bolnavii de cancer că, în 2013, programul naţional de oncologie figurează între priorităţile şi obiectivele acestui an. De altfel, primul parteneriat pe care ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, l-a semnat în cel de-al doilea mandat al său este cel cu pacienţii cu boli cronice, inclusiv cu afecţiuni oncologice.

„Cancerul reprezintă o problemă importantă de sănătate publică în România, a cărei abordare a fost, până în prezent, destul de fragmentară. Având în vedere numărul în creştere al cazurilor noi de îmbolnăvire, atât în România, cât şi la nivel mondial, Ministerul Sănătăţii şi-a stabilit ca prioritate regândirea Programului naţional de oncologie, cu accent pe partea de educaţie, prevenţie primară şi depistare precoce (screeningul organizat)”, se arată în comunicat.

Continuare pe Mediafax

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow