20.4 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Prinși în ghearele sărăciei: s-a dărâmat casa, iar acum locuiesc într-o singură cameră

Necaz mare la o familie din localitatea Boureni. Din cauza topirii zapezii si a saraciei in care traiesc, casa cu doua camere si un hol construita din chirpici a familiei Ursariu s-a daramat. Cinci suflete locuiesc acum intr-o camara de patru metri patrati, unde inante de nefericitul eveniment, erau depozitate muraturi. Ajunsi la fata locului, in poarta ne astepta Viorica Ursariu, femeia care locuieste acolo. Cu lacrimi in ochi ne-a povestit cum ca intr-o clipita a ramas fara casa. Intr-o dupa-amiaza de la mijlocul lunii ianuarie, in timp ce facea mancare, a auzit cum grinzile in pod au inceput sa trosneasca, iar tavanul se rupea bucata cu bucata. A reusit sa iasa afara cu copii iar in cateva secunde s-a daramat o camera si un hol.

Intreaga familie s-a mutat apoi in singura camera ramasa. Cei doi parintii si trei copii minori, Daniel in varsta de 10 ani, Gheorghita de 16 ani si Roxana de 14 ani, mai dorm cateodata si la vecini, dar zic ca nu pot cere mereu ajutorul. Fiecare cu grijile lui.

Casa s-a degradat in timp, din cauza ploilor si a zapezilor, si ar mai fi trebuit renovata pentru a rezista, dar nu au avut resurse financiare. Traiesc de pe o zi pe alta cu banii din ajutorul social si alocatiile copiilor. Circa 400 lei, la numar. Trebuie sa asigure mancarea, hainele copiilor, rechizitele si cam atat. Nici vorba de bani pentru materiale de constructii pentru consolidarea casei vechi de jumatate de secol.

Cel mai mic dintre copii era acasa. Intrebat daca a mers la scoala astazi, baiatul a raspuns sec: nu a avut cu ce ma incalta. Asta nu este singura problema a lui. Cand vine seara intreaga familie ramane in bezna. Asta pentru ca locuinta sau ce a mai ramas din ea, nu a fost niciodata racordata la curent electric, singura lumina fiind lumanarile. Femeia se plange ca ar vrea sa munceasca, sa beneficieze de un loc de munca stabil, dar nimeni nu vrea sa-i angajeze. De circa 15 ani de cand s-a desfiintat C.A.P-ul, unde munceau ambii parintii, nu au mai reusit sa munceasca decat cu ziua.

Asistentii sociali au facut ancheta iar autoritatile locale au promis familiei ca ii va ajuta. Imediat cum va veni primavara si se va putea construi, edilul comunei, Constantin Hobinca Serioja, a precizat ca va ajuta impreuna cu sponsori, la construirea unei locuinte pentru familia Ursariu.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow