9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Primul weekend de relaxare la Pașcani, soldat cu amenzi

In primul weekend de relaxare, românii au putut respira liniștiți și s-au putut bucurat de primele zile fără mască pe stradă.

Cu toate acestea, au fost date și amenzi în aceste zile. Eliminarea restricțiilor de circulație noaptea a însemnat pentru câțiva tineri din apropierea municipiului Pașcani un motiv de a nu mai ține cont de lege.

Astfel, polițiștii au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale weekendul trecut. Doi pășcăneni au fost amenendați cu suma de 300 lei fiecare pentru incendierea voluntară a deșeurilor și resturilor vegetale, iar alți patru tineri aflați sub influența băuturilor alcoolice au fost sancționați pentru tulburarea liniștii publice.

Reamintim că relaxarea anumitor restricții a intrat în vigoare sâmbătă, 15 mai. În aceste condiții s-a decis că oamenii nu mai trebuie să poarte mască pe stradă și nici să-și facă griji că trebuie să fie în case la ora 22.00, pentru că a fost ridicată carantina de noapte.

După mai multe luni în care am avut obligativitatea de a purta masca de protecție, românii s-au putut bucura în weekend de noi măsuri de relaxare, cu câteva excepţii însă.

Astfel, masca de protectie este în continuare obligatorie în spaţiile publice închise, in mijloace de transport în comun, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum, și în spațiile deschise cu potențial de aglomerare, precum în piețe, târguri, bâlciuri, spații comerciale sau în stațiile pentru transportul în comun.

De asemenea, se elimină restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii a persoanelor, iar programul restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi teraselor va fi prelungit până la miezul nopții.

În contextul noilor relaxări, Vasile Avasiloaie, șeful Poliției Locale, a făcut apel către pășcăneni să respecte în continuare măsurile pentru prevenirea și combaterea răspândirii infectării cu noul coronavirus.

„Profit de această ocazie și fac un apel către toți cetățenii municipiului Pașcani să respecte regulile stabilite prin ultima hotărâre de Guvern, 550 din 2021, care completează hotărârea de Guvern 531 din 2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Consider că trebuie să ne bucurăm cu toții de aceste măsuri de relaxare, dar numai cu respectarea în continuare a normelor de prevenire a îmbolnăvirii cu SARS CoV-2, precum și a normelor legale de conviețuire socială”, a declarat șeful Poliției Locale, Vasile Avasiloaie.

Menționăm că la Pașcani rata de infectare este în scădere de câteva zile. Municipiul se află în scenariul verde, iar incidența Covid a ajuns la 0.39 cazuri la mia de locuitori. Astfel, aceste noi relaxări ar putea permite organizarea mai multor activități în perioada următoare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow