18.5 C
Paşcani
miercuri, aprilie 24, 2024

Primul vârf la Iaşi, cu 18 cazuri noi de COVID. Intră în luptă și spitalele din linia doi

La Spitalul de Infecţioase sunt 117 persoane bolnave. Numărul angajaţilor spitalului infectaţi cu noul coronavirus a ajuns la opt. Și la Spitalul de Pneumoftiziologie e internat primul caz de COVID

Dacă, pe 7 martie, la Spitalul de Boli Infecţioase erau 99 de pacienţi internaţi cu COVID 19, ieri, numărul a ajuns la 117. Dintre aceştia, 41 sunt pacienţi din alte judeţe, cei mai mulţi provenind din Suceava şi Neamţ. Judeţul Iaşi continuă să se menţină la jumătatea clasamentului pe ţară, dar unii medici spun că aceasta poate fi doar liniştea de înaintea furtunii. „În prezent, adresabilitatea prin pacienţii confirmaţi a început să crească, aşa cum anticipam, aflându-ne pe partea ascendentă a curbei Gauss. Dar eu spun că, din fericire, nu e brusc ascendentă creşterea. Cei noi confirmaţi astăzi (ieri – n.r.) s-au prezentat deja la internare. Este limpede că, cu cât testăm mai mult, cu atât vom depista mai mult. Capacitatea de testare este acoperitoare acum, prin faptul că la Boli Infecţioase funcţionează aparatură de ultimă generaţie, respectiv PCR real-time pus la dispoziţie de Casa Share, dar şi cel de la Ministerul Sănătăţii. Ni s-au alăturat şi colegii de la Institutul Regional de Oncologie, şi cei de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr.T. Popa“, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva.
Ieri, la secţia destinată suspecţilor de COVID 19, din cele 15 paturi, unul singur mai era liber. La Secţia de Terapie Intensivă erau internaţi şase pacienţi, trei locuri fiind libere. La nivelul întregului spital, mai există doar aproximativ 60 de locuri. „Fac un apel la colegii de la celelalte spitale ca, din acest moment, fiecare pacient confirmat pozitiv să fie izolat, aşa cum prevăd normele internaţionale, tocmai pentru a proteja atât cadrele medicale, cât şi pe alţi pacienţi. În cazul Secţiei de Terapie Intensivă vom începe să dirijăm pacienţi către Spitalul de Neurochirurgie, pentru că şi la noi se impune o dezinfecţie terminală obligatoriu“, a adăugat Carmen Dorobăţ. (…)
De menţionat este că Spitalul Municipal Paşcani nu va fi spital „Covid“ aşa cum se preconiza iniţial, respectiv de suport pentru Spitalul de Urgenţe Suceava. În shimb, surse apropiate de Grupul de Comunicare Strategică au afirmat că Spitalul CFR Paşcani va fi unitatea medicală din localitate care va deveni spital „suport“ pentru cazurile uşoare şi medii, atunci când situaţia o va cere.

Alte articole

O nouă oportunitate de formare pentru cadrele didactice ale Școlii Gimnazile Speciale Pașcani

C.P. Prin programul de 𝐀𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚ț𝐢𝐞 Ș𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫ă 𝟐𝟎𝟐𝟑-𝟏-𝐑𝐎𝟎𝟏-𝐊𝐀𝟏𝟐𝟏-𝐒𝐂𝐇-𝟎𝟎𝟎𝟏𝟒𝟔𝟐𝟓𝟐,...

Măsuri de prevenire a incendiilor cu ocazia Floriilor, premergător și pe timpul Sărbătorilor Pascale

În contextul manifestărilor religioase prilejuite cu ocazia Floriilor, premergător...