In acest sfarsit de saptamana, timp de doua zile, la Colegiul Unirea a fost un duel continuu al argumentelor pe teme europene. In cadrul concursului national Euroscola, Clubul Narnia Logic Debate, coordonat de directoarea, Daniela Orasanu, a organizat primul turneu de dezbateri academice pentru incepatori.

Au venit in scoala 12 echipe de la 10 cluburi din regiunea Moldovei, care au dezbatut patru motiuni cu o tema principala: Uniunea Europeana.

Acest turneu a fost activitatea finala a uniristilor, din cadrul concursului Euroscola. Ei s-au inscris in competitia nationala cu un proiect intitulat „Luminile verzi ale satului!”, in cadrul caruia au promovat iluminatul neconventional din comuna Tatarusi.

Echipa a muncit din luna mai si pana in octombrie pentru a castiga aceasta lupta. Au promovat proiectul lor in mai multe primarii din zona, prin emisiuni TV si in randul elevilor.

Si pentru ca investitia din comuna pe care o conduce a fost tema aleasa de elevi, printre ei a venit si primarul comunei Tatarusi, Costel Iosub. A fost surprins de dezbaterile dintre elevi si de modul lor de a gandi.

 

 

In aceasta prima editie a turneului, elevii nu au platit taxe si au avut asigurate cazarea si masa, de sponsori locali. Directoarea scolii considera ca a fost o editie de succes si intentioneaza sa continue organizarea acestuia, anul viitor.

Mentionam ca Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene. Programul reunește periodic elevi de liceu din cele 28 de state membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcționează Parlamentul European, de a se cunoaște între ei, de a-și împărtăși viziunile și așteptările.

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
 • Sa fie externalizat / dat in administrare unei societati private de transport 47%, 248 votes
  248 votes 47%
  248 votes - 47% of all votes
 • Sa ramana la RAGCL 21%, 110 votes
  110 votes 21%
  110 votes - 21% of all votes
 • Sa fie preluat de o noua societate comerciala, in subordinea Consiliului Local 17%, 90 votes
  90 votes 17%
  90 votes - 17% of all votes
 • Sa fie preluat de o societate comerciala functionala deja, aflata in subordinea Consiliului Local - ex. CLP Ecosalubritate SA Pascani 14%, 75 votes
  75 votes 14%
  75 votes - 14% of all votes
Total Votes: 523
iunie 6, 2019 - iulie 6, 2019
Voting is closed
Slider