18.6 C
Paşcani
miercuri, august 4, 2021
18.6 C
Paşcani
miercuri, august 4, 2021

Primul turneu de dezbateri academice, la „Unirea”. „Luminile verzi ale satului” Tatarusi a adunat la Pascani elevi din regiunea Moldovei – FOTO/VIDEO

In acest sfarsit de saptamana, timp de doua zile, la Colegiul Unirea a fost un duel continuu al argumentelor pe teme europene. In cadrul concursului national Euroscola, Clubul Narnia Logic Debate, coordonat de directoarea, Daniela Orasanu, a organizat primul turneu de dezbateri academice pentru incepatori.

Au venit in scoala 12 echipe de la 10 cluburi din regiunea Moldovei, care au dezbatut patru motiuni cu o tema principala: Uniunea Europeana.

Acest turneu a fost activitatea finala a uniristilor, din cadrul concursului Euroscola. Ei s-au inscris in competitia nationala cu un proiect intitulat „Luminile verzi ale satului!”, in cadrul caruia au promovat iluminatul neconventional din comuna Tatarusi.

Echipa a muncit din luna mai si pana in octombrie pentru a castiga aceasta lupta. Au promovat proiectul lor in mai multe primarii din zona, prin emisiuni TV si in randul elevilor.

Si pentru ca investitia din comuna pe care o conduce a fost tema aleasa de elevi, printre ei a venit si primarul comunei Tatarusi, Costel Iosub. A fost surprins de dezbaterile dintre elevi si de modul lor de a gandi.

 

 

In aceasta prima editie a turneului, elevii nu au platit taxe si au avut asigurate cazarea si masa, de sponsori locali. Directoarea scolii considera ca a fost o editie de succes si intentioneaza sa continue organizarea acestuia, anul viitor.

Mentionam ca Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene. Programul reunește periodic elevi de liceu din cele 28 de state membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcționează Parlamentul European, de a se cunoaște între ei, de a-și împărtăși viziunile și așteptările.

"LUMINILE VERZI ALE SATULUI" - "UNIREA" PAȘCANI

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
ploaie ușoară
18.6 ° C
19.5 °
17.8 °
77 %
1.1kmh
1 %
mie
30 °
joi
34 °
vin
28 °
sâm
25 °
Dum
21 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI