8.9 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

Primul asfalt din comuna Vânători

Primul asfalt din comuna Vânători

Mare uimire în rândul a sute de cetățeni ce locuiesc într-o comună din apropire de Pașcani. Satul lor nu a avut niciodată asfalt, iar acum administrația locală a reușit să toarne covor pe câțiva km. Bătrânii locului lasă treaba din gospodărie și stau lângă munciori să vadă cum se desfășoară lucrările în fața porții lor. Un bărbat, trecut de 80 de ani, spune cu lacrimi în ochi, că în sfârșit în fața casei lui este asfalt și poate umbla în pantofi, după ce o viață întreagă a fost nevoit, mai ales pe timp de ploaie să care bicicleta în spinare!

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT!

Așa arată acum strada principală din satul Crivești, comuna Vântători. Imaginați-vă că aceasta nu a avut niciodată asfalt, iar acum, de câteva luni de când lucrările sunt în toi, oamenii locului sunt muți de uimire că în sfârșit au asfalt.

Nea Vasile spune că a văzut multe la viața lui și nu de puține ori i-a fost ușor să ajungă acasă, făcând naveta la Pașcani, atunci când strada era plină cu noroi și abia dacă putea păși. Dacă avea și bicicleta cu el, nu îi revenea decât să o care în spinare până la domiciuliu.

Nu sunt singurii săteni care supraveghează lucrările. De-a lungul străzii, vezi la poartă gospodarii care se uită și nu le vine a crede că în sfârșit au covor asfaltic, gros de câțiva centimentri.

Ediliul Constantin Lupu spune că lucări de asfaltare și moderinzare vor continua în comună, iar cei aproape 10 km de asfalt turnat pe DJ 208i, care leagă satele Gura Bădiliței – Crivești – Vânători sunt o bucurie pentru locuitorii zonei dar și pentru cei care investesc aici sau fac comerț, dar mai ales pentru mașinile de urgență care sunt solicitate în comună.

Cred că cu siguranță vă întrebați dacă strada ce leagă Pașcaniului de comună, de pe malul Siretului va fi cândva asfaltată. Ei bine, edilul spera ca anul viitor lucările o să înceapă.

O dată cu asfaltarea s-a lucrat la rigole dar și la poduri, acestea fiind consolidate.

Valoarea acestei investiției este de o sută miliarde de lei vechi.

Amintim că nu sunt singurele lucrări. Administrația locală din Vânători mai are în plan lucrări de asfaltare în localitate, atât de necesare pentru dezvoltarea comunității.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI