More

  Primul an după infarct: ce trebuie să faci şi ce nu

  În primul an după primul infarct, aproximativ 20% dintre bolnavi suferă un al doilea eveniment cardiovascular, care le ameninţă viaţa mai mult decât primul. Ce avem de făcut în această nefericită situaţie?

  La fiecare jumătate de oră, un român suferă un infarct. Aceasta este concluzia Socie­tăţii Române de Cardiologie. De asemenea, în ultimii ani, bolile cardiovasculare, care pot culmina cu un infarct, au reprezentat principala cauză de deces peste tot în lume, arată Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

  Nici România nu s-a abătut de la această statistică, întrucât, în anul 2018, jumătate dintre persoanele decedate la nivel naţional, adică 149.343, au suferit de o afecţiune a inimii.

  Medicii specialişti atrag atenţia, printr-o comunicare de pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, asupra fapului că, în primul an după primul infarct, aproximativ 20% dintre bolnavi suferă un al doilea eveniment cardiovascular, care le ameninţă viaţa mai mult decât primul.

  Deşi riscul persistă şi după primul an, în primele 12 luni de la primul incident, şansele de a face un al doilea infarct sau un accident vascular cerebral care ar putea duce chiar şi la deces sunt ridicate.

  Doctorii cardiologi spun însă că acest lucru poate fi evitat, prin respectarea câtorva reguli simple. Bolnavul trebuie să urmeze cu stricteţe directivele medicilor, să ia tratamentul aşa cum a fost îndrumat, să meargă periodic la control pentru a-i fi urmărită evoluţia, să aibă un stil de viaţă sănătos şi să nu întrerupă, în niciun caz, tratamentul.

  CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Rompak Pașcani face din nou donații de echipament medical Spitalului Municipal Pașcani

  Comunicat: Rompak Pașcani continuă acțiunea de protejare a cadrelor medicale împotriva noului coronavirus printr-o nouă donație către Spitalul Municipal Pașcani, oferind tuturor angajaților măști...

  Medic, despre faptul că tot mai mulţi români sunt afectaţi de diabet: „Există un cult al mâncării bogate”

  Peste 10% din populaţia României suferă de diabet, arată cele mai recente statistici, însă, în realitate, cifrele sunt mai mari, susţin specialiştii. Un motiv...

  Focar de COVID-19 la două centre din Paşcani. 39 de copii confirmaţi pozitiv

  39 de copii de la două centre de asistență socială din Pașcani au fost confirmați pozitiv cu coronavirus. La sfârșitul săptămânii trecute au fost...

  Opinii