18.4 C
Paşcani
joi, septembrie 21, 2023

Primii paşi pentru bazinul de înot de la stadion

Primii paşi concreţi pentru construirea unui bazin acoperit de înot la Paşcani. În şedinţa extraordinară de luni, consilierii locali au aprobat două proiecte de hotărâre privind delimitarea terenului unde va fi făcută investiţia, în incinta Clubului Sportiv Municipal Paşcani.

Iniţiatorul proiectului, primarul Dumitru Pantazi spune că lucrările ar urma să înceapă spre sfârşitul anului sau cel târziu anul viitor. Până atunci trebuie făcute şi aprobate studiile tehnice şi depuse la Compania Naţională de Investiţii.  Edilul a precizat că municipiul Paşcani se afla deja înscris pe lista de priorităţi finanţate din bugetul pentru anul 2019.

Proiectul a fost aprobat de toţi consilierii locali. Liderul opoziţiei, Marius Pintilie a felicitat iniţiativa dar a propus ca bazinul de înot să fie construit pe actuala locaţie a ştrandului.
Primarul Dumitru Pantazi motiveaza ca  bazinul va fi construit lângă sala de sport de la stadion deoarece acolo sunt deja reţelele de electricitate şi gaz metan precum şi suprafaţa necesară de teren. Pe locaţia actualului ștrand,  terenul nu ar fi suficient şi ar fi necesare investiţii suplimentare.
Menţionam că, deocamdată, nu se ştie care este valoarea investiţiei, ea urmând să rezulte în urma studiilor tehnice. Construcţia bazinului va fi asigurată de CNI, din fonduri guvernamentale.

Municipalitatea trebuie, însă, să asigure de la bugetul local cheltuielile pentru utilităţi -reţeaua electrică de putere şi cea de gaz metan, lucrări realizate deja.

Alte articole