10.7 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021
Array

Primii paşi în şcoală, la clasa pregătitoare

Primii paşi în şcoală, la clasa pregătitoare

Emoţii, curiozitate şi teama de necunoscut. Asta este ceea ce au simţit princhindeii care astăzi au păşit pentru prima dată în clasa pregătitoare. La Liceul Miron Costin, au fost primiţi de elevii mai mari, care vor învaţă în aceeaşi sala, cu flori şi cântece, astfel încât să îşi depăşească frica din prima zi de şcoală. Învăţătoarea le-a oferit ecusoane, iar pe bănci au avut nu doar manuale, ci şi ceva dulce.

Pentru o categorie de elevi, astăzi a fost nu doar un nou început de an şcolar, ci şi prima zi de şcoală din viaţă lor. Este vorba despre micuţii din clasa pregătitoare, care au făcut cunoştinţă cu doamna învăţătoare şi au intrat într-o clasa nouă. Princhindeii au trecut pe sub un pod de flori şi au fost primiţi cu cântecele.

Învăţătoarea a încercat să îi facă să depăşească emoţiile şi să comunice deschis. I-a numit grupa “Fluturaşilor veseli” şi le-a oferit şi ecusoane cu numele lor.

Fiecare a stat cuminte în noua banca, unde a găsit, nu doar manuale şcolare, ci şi câte o prăjitură oferită pentru a le îndulci această zi.

Părinţii au avut şi ei emoţii pentru micuţii lor, dar cred că prichindeii se vor descurca în clasa pregătitoare şi vor încerca să fie printre cei mai buni.

Ionuţ este un vorbăreţ şi la numai şase ani, ştie foarte multe poezii şi cântece. Deşi este în prima zi de şcoală, este hotărât ca peste ani, prin învăţătură, să devină inventator. Şi Dianei îi place mult să înveţe lucruri noi. Este bucuroasă şi mândră pentru că mama ei a însoţit-o astăzi la şcoală.

De mâine, şcolarii vor începe să înveţe lucruri noi şi să dobândească din ce în ce mai multe cunoştinţe. Ei vor avea un program lejer şi materii menite să le facă mai uşoară trecerea în clasa I. Vor începe să cunoască literele şi cifrele, vor învaţă să observe mediul înconjurător şi să interacţioneze cu ceilalţi copii, prin jocuri didactice, activităţi în echipa, activităţi de descoperire, prin desen sau muzică.

Materialul video in cadrul Stirilor INFOBIT

DE LA ACELAȘI AUTOR

Bataie de joc: Dupa majorarea salariilor si numeroase angajari, primarul Pintilie propune cresterea cu cca 40% a taxelor si impozitelor pentru pascaneni. Va...

La Pascani taxele si impozitele locale ar urma sa fie majorate cu cca 40%. Initiativa fara precedent,...

Inca un tanar, in legislativul pascanean: “Săracă nu este o comunitate care nu are bani, ci o comunitate care nu are vise!

Legislativul pascanean are un nou consilier local. La inceputul sedintei ordinare din 28 octombrie a.c. , Alexandru...

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI