22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Primele sesizări în urma consultării publice privind serviciile de apă şi canalizare

  Ultimele știri

  În câteva zile de la demararea campaniei de consultare publică s-au adunat aproape 60 de buletine completate de păşcăneni cu sugestii sau reclamaţii privind serviciile de apă şi canalizare. Cele mai multe dintre ele arăta nevoia extinderii reţelelor de utilităţi mai ales în suburbii şi cartierul Aerodrom.
  Alţii au reclamat probleme la reţelele de canalizare, pe mai multe străzi din Paşcani şi presiunea scăzută la apă.
  În urma sesizărilor unele probleme au fost deja rezolvate după intervenţia echipelor de la Apă Vital.
  Campania de consultare va continua şi în saptamana viitoare pentru actualizarea şi prioritizarea listelor cu investiţiile programate să fie făcute din fonduri europene, până în anul 2020. Este vorba despre 13 milioane de euro fonduri nerambursabile care urmeaza să fie folosite de operatorul Apa Vital. Investiţia este pusă în pericol de referendumul iniţiat de PNL, împotriva operatorului ieşean, programat chiar în ziua alegerilor locale, pe 5 iunie 2016.

  Nevoi, probleme și priorități ale pășcănenilor
  “SC ApaVital SA a demarat de curând un program de consultare a opiniei publice din Pașcani, în vederea definitivării documentației Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași în perioada 2014-2020 și a prioritizării listei de investiții pentru lucrările de extindere, reparații și înlocuire a rețelelor de apă și canalizare din Pașcani.
  Din analiza solicitărilor cetățenilor, așa cum rezultă acestea din centralizarea taloanelor completate și depuse până acum la sediul ApaVital din Pașcani rezultă următoarele nevoi, probleme și priorități ale pășcănenilor, privitoare la serviciile de apă și canalizare:
  1. extinderea rețelelor de apă și canalizare pe străzile Siretului, Păcii, Gâștești, Oituz, Ana Ipătescu, Ion Creangă, Plopilor, Mihai Viteazu, Zmeului, Vasile Pârvan, zona Aerodrom;
  2. canalizările se înfundă frecvent în zona străzilor Eugen Stamate (bloc D2), Aleea Ștefan cel Mare (bloc C3), Crișan (bloc P.A.3), Șoseaua Națională, Mihai Eminescu, Dragoș Vodă;
  3. solicitare branșament individual (str. Crișan);
  4. alte probleme: presiune scăzută a apei reci (str. 1 Decembrie 1918, Mihai Eminescu), cămin apometru general inundat (str. Veronica Micle).
  În urma sesizărilor făcute de cetățeni, ApaVital a intervenit deja pentru rezolvarea disfuncționalităților din rețelele de apă și de canalizare. În ceea ce privește problema înfundării canalizării pe Aleea Ștefan cel Mare și în strada Crișan, sunt necesare analize suplimentare cu autolaboratorul pentru inspecții video a rețelelor de canalizare.
  ApaVital anunță pe această cale cetățenii municipiului Pașcani semnarea contractului pentru Asistența Tehnică a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași în perioada 2014-2020, din cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare, în valoare de 174.406.531 euro, din care investițiile din municipiul Pașcani și din suburbii vor avea o valoare de minim 13.000.000 euro. Investițiile în reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare sunt programate a fi terminate până la sfârșitul anului 2020, cu posibilitatea unei prelungiri a perioadei de implementare de maxim doi ani. Singurele piedici posibile în calea realizării acestor investiții pot apărea doar urmare a unor decizii ale autorităților locale, prin care să se împiedice și chiar să se anuleze derularea acestor investiții.
  SC Apavital SA mulțumește cetățenilor municipiului Pașcani pentru implicarea lor în această consultare și își reafirmă hotărârea de a face toate demersurile pentru implementarea măsurilor necesare, care țin de specificul activității noastre, pentru creșterea calității vieții cetățenilor din municipiul Pașcani (inclusiv suburbiile), prin extinderea rețelelor de apă și canalizare și, acolo unde este cazul, prin repararea și înlocuirea acestora din zona de blocuri, în scopul îmbunătățirii continue a calității serviciilor de apă și canalizare.”
  Așteptăm în continuare solicitările și sugestiile dumneavoastră! Vă mulțumim pentru colaborare. Biroul de Presă ApaVital

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  22.6 ° C
  22.8 °
  21.9 °
  82 %
  6.9kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  18 °
  Dum
  22 °
  lun
  26 °
  mar
  28 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet